Home » Tilbehør » Powerbanks [STORTEST]: 12 powerbanks i kæmpetest
Powerbanks [STORTEST]: 12 powerbanks i kæmpetest

Powerbanks [STORTEST]: 12 powerbanks i kæmpetest

Share

Rasmus: Jeg bruger powerbank, hvis jeg er på messe, festival eller lignende. Jeg har en lille kompakt klump på10.000 mAh. På festivaler skal den holde mobilen kørende i 2-4 dage, hvor jeg ikke er i nærheden af en stikkontakt.

Det betyder betegnelserne i powerbank-skemaet
Pris:

Leverandørernes såkaldte vejledende priser er normalt de højeste, man kan se produkter udbudt til i handlen. Disse powerbanks kan meget vel findes billigere på markedet.

Det kan derfor ofte betale sig at starte pristjenesten PriceRunner, men vær opmærksom på fragtomkostninger og eventuelle gebyrer, som kan gøre et godt tilbud mindre interessant. De to Deltaco-powerbanks var endnu ikke i handelen ved redaktionens slutning, og firmaet havde ikke fastsat en pris.

Kapacitet (nominel): P

roducentens lovede strømkapacitet, som normalt opgives på basis af den totale nominelle kapacitet i de anvendte battericeller.

Kapacitet (målt):

Den mængde strøm, som powerbanken faktisk har afgivet til belastningen i vores testopstilling. Denne værdi vil altid være meget lavere end den nominelle kapacitet. Dette skyldes, at optankning af en smartphone eller tablet ikke kan sammenlignes at hælde væske fra én flaske til en anden.

Se også:  Årets mest ekstreme mobil: Xiaomi Mi 10 Ultra har 120W opladning og 120 x zoom

Når et batteri aflades, udvikles der varme, og det betyder spildt energi. Endvidere indeholder en powerbank elektronik, som stabiliserer udgangsspændingen og holder den så tæt på de nominelle 5 V så længe som muligt, hvorefter der lukkes brat ned, når strømmen slipper op. Disse processer koster også energi.

Den målte kapacitet gør det muligt at beregne, hvor mange gange en powerbank kan oplade en smartphone eller tablet. Batteriet i en avanceret smartphone har typisk en kapacitet fra 3 Ah og opefter, og trenden er stigende. Det vil sige, at en powerbank i den store mellemklasse omkring 10 Ah nominelt vil kunne levere to fulde opladninger til en smartphone med et batteri på 3,5 Ah.

Effektivitet:

Betyder i denne sammenhæng, hvor stor en del af den nominelle kapacitet en powerbank faktisk kan afgive. I denne test har vi kunnet registrere værdier fra 84 % og ned til 66 %. Den gennemsnitlige powerbank har en effektivitet på godt 70 %.

Se også:  Lynopladning skader batteriets levetid
Pris/Ah:

Hvis man er benhårdt fokuseret på økonomi, er prisen for en amperetime det altafgørende testresultat, og der kan være forbløffende store variationer. Prisen spænder fra 13,75 kr. til 100,25 kr. – eller mere end faktor 7.

USB-udgang(e):

Især på de store powerbanks kan det være rart med flere USB-udgange, som man kan bruge til samtidig optankning af flere gadgets eller til at hjælpe venner i strømnød.

Quick Charge:

Teknologi, som kan gøre det muligt at oplade og/eller aflade en powerbank hurtigere end normalt. Kræver kompatible produkter. Hvis der står på en oplader eller lysnetadapter, at den kan levere mere strøm end 2 A, f.eks. ”4 A for Flash Charge”, eller kan gå op i spænding til 12 V eller mere, kan det være en indikation af Quick Charge-kompatibilitet. Flere luksus-smartphones har mulighed for lynopladning, og adskillige powerbanks understøtter også teknologien.

TAGS
Mobilopladning
opladning
powerbank

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S