Home » Tilbehør » Powerbanks [STORTEST]: 12 powerbanks i kæmpetest
Powerbanks [STORTEST]: 12 powerbanks i kæmpetest

Powerbanks [STORTEST]: 12 powerbanks i kæmpetest

Share

Bemærk venligst vores lille forbehold. Små tolerancer kan gøre det svært at sætte nogle stik i visse porte af samme type. Så lyder rådet: Lad være med at bruge vold – find et andet kabel i bunken. Og selv om både opladere og powerbanks skal være beskyttet mod alle tænkelige situationer, så brug næsen og se at få slukket i en fart, hvis noget lugter – for ikke at tale om ryger. Blot nogle dyrekøbte erfaringer kogt ned til få linjer tekst.

Mere power med USB-C

Den forholdsvis nye USB-C-stiktype har omsider gjort den gamle Universal Serial Bus til det, den altid burde have været – universel. Med USB-C kan vi smide USB-A, USB-B, Micro-USB, Mini-USB og flere andre varianter ned til videokassetterne, disketterne og alle de andre fortidslevn på Teknologikirkegården.

Fem af de 12 powerbanks i denne test er udstyret med USB-C-porte til både ladning og opladning – foruden almindelige USB-A-porte til ladning af eksterne enheder. Dette indebærer flere fordele.

Rent teknisk kan USB-C-stik overføre større strømme end alle de tidligere versioner. Som minimum skal USB-C-kabler kunne overføre strømme på op til 3 A, og 5 A er ikke ualmindeligt. Da USB-C ikke kun arbejder ved en spænding på 5 V, men også ved helt op til 20 V, bliver det muligt at have 60 W, henholdsvis 100 W, til rådighed. Det vil sige, at man kan strømforsyne en mindre computer og/eller en skæm via USB-C, og samtidig kan en USB-C-forbindelse overføre data ved hastigheder op til 10 eller 20 Gbps.

Se også:  Køber du tech-julegaver?

To af de testede powerbanks – Belkin Charge USB-C og Sandberg Survivor 30000 – kan oplade kompatible laptops, som typisk behøver en spændingsforsyning på 19 V. De kan altså føde en hel mobil maskinpark, så længe man sørger for, at de er tanket op med strøm. Heller ikke sådan en fødekæde er stærkere end sit svageste led.

Trådløs opladning

Adskillige smartphones kan oplades trådløst. Dette foregår ved hjælp af induktion. To spoler – én i opladeren og en anden i smartphonen – fungerer som henholdsvis primær- og sekundærspole i en transformator, så strøm kan overføres uden et kabel. Teknikken kendes også fra induktionskogeplader og nogle elektriske tandbørster.

Qi (udtales tsjii med langt i) er den dominerende standard for trådløs opladning og gør det muligt at overføre op til 15 W på denne måde. I 2019 var mere end 160 smartphones udstyret med Qi-teknologi.

Fem af de testede powerbanks tilbyder trådløs smartphone-opladning. En enkelt af disse modeller – Sandberg Solar 4-panel – kan oven i købet oplades uden strømtilførsel, fordi den er udstyret med et foldbart solcellepanel med fire sektioner.

Se også:  Vild Tesla-konkurrent får "verdens hurtigste opladning"

Denne løsning ser ikke specielt sexet ud, men den virker og behøver ikke mere lys, end den kan få på skrivebordet i vores kontor. Powerbanks kan fås i fysiske størrelser fra en læbestift og op, op, op. Der findes modeller, som også kan jumpstarte en bil med op til 600 A eller forsyne en campingfamilie i villatelt.
Hvilken powerbank du bør vælge, afhænger af dit behov. Taler vi om en smartphone, en tablet, begge dele eller …?

Smartphones har typisk batterier med kapaciteter fra under 2 Ah (ældre iPhones) til op mod 5 Ah. Hvis et fladt batteri i dette interval skal lades helt op, koster det fra omkring 3 Ah til godt 6 Ah af powerbankens nominelle kapacitet. Tilsvarende kan en iPad med et batteri på næsten 9 Ah totalt dræne en powerbank på 10 Ah.

Tjek den totale batterikapacitet i de gadgets, du ikke kan undvære, og anslå, hvor længe du ikke er i nærheden af en stikkontakt. Så har du et godt udgangspunkt for at vurdere, hvornår en powerbank er stor nok til dit behov.

TAGS
Mobilopladning
opladning
powerbank

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S