Home » Tilbehør » Powerbanks [STORTEST]: 12 powerbanks i kæmpetest
Powerbanks [STORTEST]: 12 powerbanks i kæmpetest

Powerbanks [STORTEST]: 12 powerbanks i kæmpetest

Share

Når du arbejder, streamer, surfer, filmer og taler i stor stil på din smartphone eller laptop, kan du forbløffende hurtigt løbe tør for strøm. Så er det rart med en powerbank til strøm-backup. Find den rigtige for dig i denne test

Powerbank, strømbank, power pack og portable backup battery er blot nogle af navnene på det bærbare kraftværk, som stadig flere af os har med i bagagen, når vores smartphones og andre gadgets skal holde os konstant opkoblede.

I princippet er en powerbank hverken mere eller mindre end det, vores forfædre kaldte en akkumulator, og vi kalder et genopladeligt batteri. Ligesom man kan sætte penge ind i en moneybank, kan man tanke en powerbank op med strøm, og når man får brug for det, kan man hæve sit indskud – overføre sin strøm til en trængende modtager, der typisk er en smartphone.

Se også:  Lynopladning skader batteriets levetid
Sådan fungerer den

Enhver powerbank består af et antal genopladelige batterier, der typisk bygger på litium-ion-teknologi, som aktuelt giver den højeste energitæthed – største kapacitet i forhold til vægt og volumen. Desuden er der elektroniske kredsløb, som regulerer strømtilførslen under opladning og stabiliserer udgangsspændingen under afladning.

Powerbanks’ kapacitet opgives i mAh (milli-amperetimer) eller blot Ah (amperetimer), og denne specifikation baseres på de anvendte battericellers nominelle kapacitet. Den tager ikke højde for udvikling af spildvarme og tab ved spændingsstabilisering, og derfor kan man aldrig regne med at få den fulde kapacitet ud af en powerbank.

Powerbanks kommer normalt uden oplader, men sådan én har man jo i forvejen til sin smartphone eller tablet, og det er vigtigt, at den er så kraftig som muligt. Hvis man skal tanke en afladet powerbank på 10 Ah helt op, tager det mindst 10 timer med en lysnetadapter på 5 V/1 A, men ladetiden halveres, hvis adapteren kan yde 2 A eller mere.

Se også:  Mobilen oplades gennem luften: Xiaomi klar med "ægte" trådløs oplader

Sådan er en powerbank skruet sammen med et antal genopladelige batterier plus et lille printkort med tilslutninger og elektronik til at styre op- og afladningsprocessen.

Men så er der mulighed for Quick Charge, som er en ret ny feature, der kan sætte turbo på opladningen, hvis begge enheder er kompatible. Man kan kende Quick Charge-opladere og -powerbanks på, at der opgives flere spændinger og strømstyrker for udgangene. Eksempelvis kan der for en USB-A-udgang stå ”3,5-6 V/3 A, 6-9 V/2 A, 9-12 V/1,5 A, 18 W max”. Med sådan en oplader vælger en mobil eller powerbank selv den optimale spænding.

Nogle gange bør man holde sig til smartphonens originale strømkabel og oplader, men ellers kan lysnetadaptere, powerbanks og gadgets kombineres frit, så længe stikkene passer i bøsningerne. Elektroniske kredsløb sørger – i princippet – for, at der ikke leveres mere strøm, end modtagerne kan kapere.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
Mobilopladning
opladning
powerbank

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S