Home » Hovedtelefoner og højttalere » Polycom Studio [TEST]: Videomøder er blevet brugervenlige
Polycom Studio [TEST]: Videomøder er blevet brugervenlige

Polycom Studio [TEST]: Videomøder er blevet brugervenlige

Share

Polycom Studio er gennemtænkt, gennemført og godkendt og er et nemt og enkelt redskab til dine videomøder

Der er sikkert nogle, der vil mene, at en vejledende udsalgspris på 8000 gode danske kroner er lige i overkanten for det, der i virkeligheden ikke er andet end et avanceret webkamera med indbyggede højttalere. Men når man kigger ind under huden på Polycom Studio, vil samme skeptikere givet blive overbevist om, at man rent faktisk får værdi for pengene. Polycom Studio henvender sig til virksomheder af alle størrelser. Virksomheder, der har brug for at kommunikere via lyd og billede med omverdenen, og lad det være sagt med det samme. Billedkvaliteten er helt i top, og lydkvaliteten er intet mindre end fremragende.

Jeg har anvendt Polycom Studio til flere interviews via Skype. Billedkvaliteten er naturligvis afhængig af lysforholdene i hver ende af forbindelsen, hvilket betyder, at to mørke hjemmekontorer med lyskilder af dubiøs kvalitet naturligvis ikke udløser samme fine gengivelse som to kontorer med perfekt kalibreret belysning på 5500 grader kelvin. Til gengæld udmærker lydkvaliteten sig ved ganske enkelt at være fremragende under alle forhold. Både ved en forbindelse fra Helsingør til New York og en forbindelse fra Helsingør til Hillerød. Det er vigtigt, fordi den gode lyd faktisk er vigtigere end billedet for forståelsen i en samtale.

Se også:  Nu kan videomøderne holdes i 4K
Bring Your Own Codec

Det overordnede koncept for Polycom er begrebet Bring Your Own Codec forklaret på den måde, at der reelt er tale om Videomeeting in a Box. Pak enheden ud, slut et USB C-kabel til computeren, og du er kørende uanset, om du anvender Windows eller Macintosh. Enheden genkendes umiddelbart af eksempelvis Skype samt andre applikationer som f.eks. Wirecast, der kan anvende USB-enheder til video-input. Ønsker man at pille ved fabriksindstillingen, kræver det imidlertid, at man downloader applikationen Polycom Companion. For at alt fungerede korrekt, var jeg nødt til at installere en firmwareopdatering, men det er der ikke noget usædvanligt i.

Via applikationen kan både den lille virksomhed med en enkelt Polycom Studio og den store virksomhed med mange enheder administrere disse. Det er f.eks. muligt at indstille Camera Tracking, der sørger for i samspil med mikrofonerne i enheden at fokusere på den eller de personer, der taler. Det er også her man slår funktionerne NoiseBlock samt Acoustic Fence til eller fra. NoiseBlock eliminerer al anden lyd end tale således, at tastaturlyden fra en medarbejder, der f.eks. sidder og skriver på sin bærbare ikke transmitteres. Acoustic Fence eliminerer al anden lyd, der ligger uden for vinkel på 90 grader.

Se også:  Poly Studio P15 [TEST]: Perfekte rammer for dit videomøde
Nem og enkel betjening

Jeg har afprøvet Polycom Studio med en enkelt person i hver ende af forbindelsen, og ved pressemødet for lanceringen tidligere på året, blev alle de avancerede funktioner demonstreret, og de virker særdeles overbevisende. På trods af den høje grad af funktionalitet har Polycom imidlertid fastholdt enkelheden i betjeningen, der til daglig foregår med en fjernkontrol. Det eneste, jeg savner, er faktisk et lille display på fronten som indikator for, hvad der sker, når man trykker på de enkelte knapper på denne. Derudover er der for så vidt ikke en finger at sætte på Polycom Studio.

Polycom Studio
  • Features
  • Billed- og lydkvalitet
  • Brugervenlighed
  • Design
  • Pris
4.5

Dommen

»Polycom Studio er både gennemført, gennemtænkt og godkendt. Ganske enkelt. Det er et produkt med lige præcis den funktionalitet, der er brug for til at afholde videomøder i langt de fleste typer af virksomheder. Betjeningen er forbilledlig enkel og såvel billed- som lydkvalitet er helt i top.«

Vejl. udsalgspris: Ca. 8000 kr.
Kamera: 120 grader med 5x elektronisk zoom samt automatisk Speaker Framing og Group Framing
Mikrofoner: 4 med automatisk Speaker Tracking centralt placeret over kamera
Interfaces: Wi-Fi + Bluetooth samt 3,5 mm audio input
Operativsystem: Windows 7, 8.1, 10, Mac OS 10.12, 10.13, 10.14

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Polycom
speakerphone
videokonference
videomøde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S