Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Polycom Studio: Videomøder er blevet brugervenlige

Polycom Studio er gennemtænkt, gennemført og godkendt og er et nemt og enkelt redskab til dine videomøder.

Af Henrik Malmgreen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er sikkert nogle, der vil mene, at en vejledende udsalgspris på 8000 gode danske kroner er lige i overkanten for det, der i virkeligheden ikke er andet end et avanceret webkamera med indbyggede højttalere. Men når man kigger ind under huden på Polycom Studio, vil samme skeptikere givet blive overbevist om, at man rent faktisk får værdi for pengene. Polycom Studio henvender sig til virksomheder af alle størrelser. Virksomheder, der har brug for at kommunikere via lyd og billede med omverdenen, og lad det være sagt med det samme. Billedkvaliteten er helt i top, og lydkvaliteten er intet mindre end fremragende.

Jeg har anvendt Polycom Studio til flere interviews via Skype. Billedkvaliteten er naturligvis afhængig af lysforholdene i hver ende af forbindelsen, hvilket betyder, at to mørke hjemmekontorer med lyskilder af dubiøs kvalitet naturligvis ikke udløser samme fine gengivelse som to kontorer med perfekt kalibreret belysning på 5500 grader kelvin. Til gengæld udmærker lydkvaliteten sig ved ganske enkelt at være fremragende under alle forhold. Både ved en forbindelse fra Helsingør til New York og en forbindelse fra Helsingør til Hillerød. Det er vigtigt, fordi den gode lyd faktisk er vigtigere end billedet for forståelsen i en samtale.

Bring Your Own Codec

Det overordnede koncept for Polycom er begrebet Bring Your Own Codec forklaret på den måde, at der reelt er tale om Videomeeting in a Box. Pak enheden ud, slut et USB C-kabel til computeren, og du er kørende uanset, om du anvender Windows eller Macintosh. Enheden genkendes umiddelbart af eksempelvis Skype samt andre applikationer som f.eks. Wirecast, der kan anvende USB-enheder til video-input. Ønsker man at pille ved fabriksindstillingen, kræver det imidlertid, at man downloader applikationen Polycom Companion. For at alt fungerede korrekt, var jeg nødt til at installere en firmwareopdatering, men det er der ikke noget usædvanligt i.

Via applikationen kan både den lille virksomhed med en enkelt Polycom Studio og den store virksomhed med mange enheder administrere disse. Det er f.eks. muligt at indstille Camera Tracking, der sørger for i samspil med mikrofonerne i enheden at fokusere på den eller de personer, der taler. Det er også her man slår funktionerne NoiseBlock samt Acoustic Fence til eller fra. NoiseBlock eliminerer al anden lyd end tale således, at tastaturlyden fra en medarbejder, der f.eks. sidder og skriver på sin bærbare ikke transmitteres. Acoustic Fence eliminerer al anden lyd, der ligger uden for vinkel på 90 grader.

Nem og enkel betjening

Jeg har afprøvet Polycom Studio med en enkelt person i hver ende af forbindelsen, og ved pressemødet for lanceringen tidligere på året, blev alle de avancerede funktioner demonstreret, og de virker særdeles overbevisende. På trods af den høje grad af funktionalitet har Polycom imidlertid fastholdt enkelheden i betjeningen, der til daglig foregår med en fjernkontrol. Det eneste, jeg savner, er faktisk et lille display på fronten som indikator for, hvad der sker, når man trykker på de enkelte knapper på denne. Derudover er der for så vidt ikke en finger at sætte på Polycom Studio.

Ud over at gøre det hamrende enkelt at komme i gang med videomøder, fungerer enheden desuden overbevisende som lydbar til f.eks. afspilning af musik, ligesom den via Bluetooth kan forbindes med din smartphone, hvorved den kan benyttes som såvel mikrofon som højttaler i forbindelse med et helt almindeligt telefonmøde. Til brug som f.eks. højttaler, hvis man lytter til et webinar, fungerer den ligeledes særdeles overbevisende. Lydkvaliteten er klasser over den min ellers udmærkede højttaler-enhed i computerskærmen kan præstere, og ”Thunderstruck” med AC/DC kan sagtens spille kontoret op.

Rammer plet i segmentet

At designet desuden er lækkert grænsende til B&O lookalike-stilen, gør ikke Polycom Studio mindre interessant. En computerenhed, der er beregnet til at stå på skrivebordet eller hænge på væggen, må nemlig gerne være produceret i et andet materiale end almindelig, kedelig grå kontorplast. Konklusionen er, at Polycom har tænkt sig om i forbindelse med nedskalering af de store videokonferencesystemer, som virksomheden ellers er kendt for. Polycom Studio er lige præcis det kommunikationsredskab, der tilfredsstiller langt de fleste virksomheders behov, når det gælder behovet for videomøder.