Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Poly Elara 60 WS + Voyager Focus: Endnu en fastnet-killer

Også i små- og storrumskontorer taber fastnettelefoner terræn til smartere løsninger. Denne udvikling kan blive yderligere forstærket af Plantronics’ nye dock, som gør en smartphone til et professionelt telefonværktøj.

Af Kirse Larsen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En smartphone er ikke altid så smart, at det gør noget. Især ikke for mennesker, som bruger en stor del af deres arbejdstid på telefonen. En mobiltelefon bliver man hurtigt træt af at sidde med i hånden, dens lille touchskærm-tastatur er besværligt at bruge, batterikapaciteten rækker ikke til en hel dag, den indbyggede højttaler river som pigtråd i øregangene. Og så videre.

Men hvad nu, hvis man kombinerer smartphonens features med fastnettelefonens professionelle udstyr? Så kan resultatet blive en Plantronics Poly Elara 60.

Smartphone-dock

Elara 60 er grundlæggende designet som en professionel business-telefon med 2,8”-farveskærm, store taster med intuitivt forståelige ikoner og i dette tilfælde holder med ladekontakter til et headset samt indbygget mikrofon og højttaler.

På Elaras højre side er der monteret en vipbar smartphone-pad, der også fungerer som trådløs oplader af batterierne i kompatible smartphones. Dér parkerer man mobilen, når man tjekker ind på jobbet, og så er der i hvert fald én ting mindre at bekymre sig om. Og til os, som må lide med en telefon uden indbygget ladespole, er der en standard USB-port.

Derefter skal man blot parre docken med telefonen. Kommunikationen foregår via Bluetooth (4.2), og rækkevidden opgives til 9 meter.

Plantronics’ Poly Elara-app er ren business og absolut nul pjank. Lige hvad en bruger behøver, hvis noget driller.

Smart headset

Vi har prøvet Elara 60 sammen med et Voyager Focus UC headset, som er af on-ear-typen, naturligvis trådløst og udstyret med ANC (Active Noise Cancelling) støjundertrykkelse – ligesom masser af høretelefoner.

Det lette – 150 gram – headset skal brugeren heller ikke bekymre sig om. Det tænder og slukker, når man tager det henholdsvis på og af, og når det sættes på docken, tanker det selv op med strøm.

Headsettets støjundertrykkelse vil vi vurdere som moderat. Hos os eliminerer den praktisk talt den konstante susen fra ventilationsanlægget i kontoret. Ørekapslernes åbne konstruktion giver kun en minimal dæmpning af tale og musik i omgivelserne, og de forbliver behagelige under flere timers brug.

Om det er en tilsigtet bivirkning, skal vi ikke kunne sige, men når ANC-omskifteren sættes til ON, får bassen i lyden et ekstra boost. Det kan være rart, hvis man spiller musik fra smartphonen mellem samtalerne.

Microsoft Teams

Plantronics har naturligvis udviklet en app til Elara 60, og det er smart at downloade den. Så bliver man holdt informeret om opdateringer, og dockens ur bliver automatisk synkroniseret med smartphonens.

En anden app, som professionelle kan have fordel af at downloade, er Microsoft Teams. Denne app har kommunikationsfunktionerne i Skype for Business og giver en stærk integration med andre Office-apps. En dedikeret Teams-knap på docken starter appen på brugerens smartphone til brug for audio, video, chat og web-konferencer. Der er sket meget, siden Lync var hot.

Vi har nydt at prøve Elara 60, og både vi og de mennesker, der har hørt lyden i den, er enige om, at den er klasser bedre end med en typisk smartphone. Vi er ikke imponerede over gangen i de tre aflange knapper under displayet, men ellers har vi ingen indvendinger mod betjeningskomforten.