Home » Transport » Polestars elektriske sportsvogn har 884 hestekræfter
Polestars elektriske sportsvogn har 884 hestekræfter

Polestars elektriske sportsvogn har 884 hestekræfter

Share

Polestar 5 er en elektrisk 4-dørs performance GT med tydelige sportsbil-referencer og står produktmæssigt på skuldrene af konceptbilen Polestar Precept, der blev vist frem første gang i 2020

Polestar 5 bliver en fantastisk 4-dørs GT. Bilens platform kombinerer egenskaber fra lydsvage performancebiler med moderne teknologi, der gør det muligt at sende letvægts-chassis-teknologi i masseproduktion,” siger Pete Allen, Head of Polestar R&D i Storbritannien.

Det britiske Polestar-team har grebet muligheden for at arbejde med en ny mekanisk platform til at designe og udvikle en unik undervogn i bonded aluminium, som er en vigtig faktor for at skabe bilens dynamiske signatur, der giver en køreoplevelse, der er lige så ønskværdig som designet.

Dobbeltmotor og masser af heste

I Sverige er udviklingen af en ny elektrisk drivlinje i topklasse lige nu i fuld gang. En ny elektrisk motor bagved vil give en bedre effekt sammen med en 800 volt-arkitektur. Kombineret med en elmotor med høj effekt foran skal drivlinjen med dobbeltmotor levere over 650 kW (884 hp) og 900 Nm.

Se også:  Norlys giver rabat til trængte elbilister

Jörg Brandscheid, Polestars CTO og leder af R&D siger: “Den nye drivlinje, som vi arbejder på, vil sætte et nyt sammenligningsgrundlag for vores high-performance biler. Kombinationen af en stærk elmotorteknik og letvægts-platformsteknologi fører til nogle helt fantastiske biler.”

Kommer om to år

Polestar 5 vil køre op ad den ikoniske Goodwood-bakke to gange dagligt under under festivalen i “First Glance”-gruppen. Bilen lanceres efter planen i 2024 og bliver derfor den tredje af tre nye elbiler, som Polestar forventer at lancere i løbet af de kommende tre år, og som kommer til at følge efter de elektriske SUV’er Polestar 3 og Polestar 4.

Polestars YouTube-dokumentarserie viser, hvordan virksomheden omdanner konceptbilen Precept til Polestar 5 i produktionen med langt flere detaljer, end der normalt afsløres under et bilprojekt.

Se også:  Lidl tilbyder billige elbiler

Thomas Ingenlath, Polestars administrerende direktør, kommenterer: “Polestar 5 er et projekt, der definerer virksomheden. Dens progressive design og avancerede teknik sætter tonen for Polestars fremtid. Vi har store talenter om bord, som gør det muligt for os at skabe ikoniske elbiler.”


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
polestar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S