Home » Transport » Polestar på COP26: Elbiler er kun begyndelsen
Polestar på COP26: Elbiler er kun begyndelsen

Polestar på COP26: Elbiler er kun begyndelsen

Share

FN’s globale klimatopmøde COP26 er i fuld gang, og på fredag står der transport på agendaen. Thomas Ingenlath, der er CEO for det nye elbilsmærke Polestar, opfordrer til et hurtigere skift til klimaneutral mobilitet samt en øget gennemsigtighed i bilindustrien, når det gælder om at opnå ambitiøse klimamål

Glasgow-erklæringen om nul-emissions biler og varevogne blev lanceret i dag, hvor en række virksomheder forpligter sig til at udfase køretøjer med fossile brændstoffer mellem år 2035 og 2040.

Hos Polestar mener man, at store dele af den europæiske bilindustri skifter til elektriske køretøjer alt for langsomt:

“Bilfirmaerne taler stadig om at sælge benzin- og dieselbiler indtil år 2040. Tager vi levetiden for en bil i betragtning, vil de biler stadig være kørende og dermed forurene resten af det her århundrede. Det giver ikke mening at udskyde en af de mest effektive klimaløsninger, vi som bilbranche har til rådighed, når man i stedet for at fortsætte med at investere i udviklingen af nye benzin- og dieselflåder hellere bør bruge de ressourcer på at fremme innovative løsninger, der fører til klimaneutral mobilitet,” siger Thomas Ingenlath, CEO for Polestar.

Se også:  Her er Danmarks første elektriske stationcar
Renhed fra start til slut

Thomas Ingenlath forstår kompleksiteten af udfordringen for de traditionelle bilproducenter og de omkostninger, der er forbundet med omstillingen. Han glæder sig over OEM’ernes tiltag til at udvikle elbiler, men han er grundlæggende uenig i deres beslutninger om at udvikle nye generationer af benzin- og dieselmotorer.

“Tiden er inde til radikale ændringer. At bygge og sælge elbiler er ikke slutpunktet; det er begyndelsen. Vi skal være mindst lige så opmærksomme på at skabe en ren forsyningskæde og i sidste ende genanvende så meget som muligt. En elbil er en god start og en direkte vej til klimaneutral mobilitet, men renhed betyder renhed fra start til slut. Polestar er ikke perfekt, men vi arbejder på at blive bedre,” siger Thomas Ingenlath.

Se også:  Kæmpe lynladestation på vej: Her åbner den ...

Bruger teknologi til at udvise transparens

Polestar offentliggør alle oplysninger om bilernes CO2-aftryk og har indført en brancheunik produktbæredygtighedsdeklaration, der gør det nemt og intuitivt for forbrugerne at vurdere klimapåvirkningen fra de forskellige Polestar-varianter sammen med pris og rækkevidde.

Virksomheden anvender også blockchain-teknologi til gennemsigtighed i forsyningskæden med et ambitiøst mål om at spore alle risikomaterialer, herunder nikkel, mangan, grafit og lithium, ud over det kobolt, der spores i dag.

Hos Polestar mener man, at klimaindsatsen kræver ambitioner, men også ansvarlighed, hvorfor man har annonceret et brancheførende mål om at skabe en 100% klimaneutral bil inden 2030 uden at være afhængig af CO2-kompensation.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
polestar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S