Home » Sikkerhed » Poker-bots hugger dine chips
Poker-bots hugger dine chips

Poker-bots hugger dine chips

Share

Har du prøvet din mentale styrke ved at spille onlinepoker?
Pas på, du sidder måske og spiller Texas Hold’em med en maskine…

Seks mænd sidder omkring et pokerbord. En drikker Jack Daniel’s Single Barrel, en anden pludrer løs om de seneste kampe i college-football. Det kunne være et pokerspil et hvilket som helst sted i Amerika.

Der er blot lige det, at jetonerne, der hober sig op, står i 10.000 dollar hver, og de tilskuere, der kigger gennem de matterede vinduer, måber over de enorme summer, der skifter hænder. Det er Bobby’s Room i Bellagio Casino i Las Vegas, hvor det fænomen, der hedder The Big Game finder sted.

Det er enhver pokerspillers drøm at nå op på det niveau, men et stigende antal pokerspillere søger rigdom ved at vende op og ned på den traditionelle pokerdrøm. De jager ikke Las Vegas’ glamour, de satser på internetpoker og dens »micro stakes”.

I disse spil er indsatsen meget beskeden, og gevinsten er ikke nok til en pakke flæskesvær. Hvis man skal tjene penge på disse spil, hvor konkurrenterne er svage, samtidig med at gevinsten er ussel, skal man besidde overmenneskelig tålmodighed. Det er derfor ikke overraskende, at superstjernerne i disse spil ikke er mennesker, men bots, der er computerstyrede spillere.

Log ind på et pokersite, og sæt dig ved det mindste bord, du kan finde. Her får en håndfuld penge dig til at føle dig som en stor kanon. Sandsynligvis er en eller to af dine medspillere WinHoldEm, den mest udbredte pokerbot i øjeblikket.

Se også:  Under halvdelen af danske virksomheder er stærkt beskyttet mod e-mail-svindlere

Det er et program til omkring 470 kroner, der virker på de fleste større pokersites. I standardudgaven kan botten lige akkurat være med i de mindste spil. Men der findes modificerede udgaver, der har større succes, og som vinder stort i selv mellemstore spil. Det er her, gevinsterne begynder at ligne noget.

Perfekt poker?

Man har altid troet, at poker var immun over for computere som Deep Blue, navnlig fordi spillet bygger på ufuldstændig information. Man kender sine egne kort, men ikke de otte andres. Og så er der det urgamle dilemma: Bluffer modspilleren? Hvordan kan software nogen sinde spille det ideelle pokerspil?

Skaberne af onlinebots kender svaret: Det kan de ikke, og det behøver de heller ikke. Hemmeligheden er, at de fleste pokerspillere i disse små onlinespil ikke er ret gode. De er hobbyspillere, der har det sjovt. Og de begår fejl. De spiller hænder, som de ifølge pokerbøgerne skulle lade ligge. De forhøjer indsatsen, selv om matematikken siger, at de allerede er færdige. Herregud, vi taler om småsummer, og der er ingen, der griner, når man taber.

Se også:  Kriminelle fortsætter med at udnytte Log4Shell-sårbarheden - sådan beskytter du dig

Den snak er sød musik for en pokerbot-programmør. »Botterne« programmerer deres software til at spille det, som pokerspillere kalder »ABC-poker«. Det er en enkel, ligefrem strategi, der ikke er sjov, men som giver en lille, stabil indtjening. Opsæt en bot, og tjen en lille smule penge. Oversvøm et pokersite med snesevis af dem, der alle spiller i timevis hver dag, og gevinsterne begynder at tårne sig op.

Rå magt

Poker kom online i 1999, da det nu hedengangne pokersite Planet Poker blev lanceret. Pokerspillere, der var vant til at iagttage modspillernes adfærd, vænnede sig hurtigt til ikke at kunne se modspilleren, og poker blomstrede op igen.

Men nu har fremkomsten af pokerbots lagt en skygge at mistro over spillet. Nogle siger, at problemet er så alvorligt, at det kan true fremtiden for denne branche og dens mange milliarder.

Prøv at tænke over, hvorfor du aldrig ser sites, der tilbyder pengespil med skak eller dam. Begge spil er blevet matematisk gennemarbejdet. Med rå magt kan tilgængelig software analysere sig gennem mulighederne og finde det bedste træk.

I dag er der ingen, der spiller disse spil online om penge.
Pokersites siger, at de har tænkt sig at forhindre, at den samme skæbne skal komme til at rammer poker.


TAGS
bot
las vegas
poker
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S