Home » Andet » Platugler på (el)nettet
Platugler på (el)nettet

Platugler på (el)nettet

Share
Du kan ikke snyde din elmåler

Så vi er gået videre med sagen og har sendt nogle spørgsmål til vores el-leverandør for at høre, om man dér frygter, at Voltbox ville kunne udhule virksomhedens indtægtsgrundlag.

Bo Danielsen, funktionschef med ansvar for elmålere i Nexel, der er en del af den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andel, svarer: ”Et elektrisk apparat bruger den strøm, det nu engang bruger. Man kan ikke reducere strømforbruget i køleskabet eller fjernsynet ved at sætte en dims i en anden stikkontakt. Den eneste måde at få fjernsynet til at bruge mindre strøm på er ved at slukke det.

Denne annonce fra Voltbox kunne være photoshoppet i Nordkoreas Ministerium for Sandhed og Oplysning. Billedet af den ældgamle elmåler er simpelthen duplikeret, viser forløbet i murstensmønstret i midten.

Det er heller ikke muligt at påvirke elmåleren til at måle mindre, end der bliver forbrugt. Uden at have åbnet boksen og set, hvad der er inden i den, ligner det umiddelbart mest et produkt, der blot belaster dit elforbrug med en lille, grøn lampe.

For lidt og for meget

Vildledende specifikation ud for målepindens spids: En nyttelast på ”28000W” eller 28 kW svarer til næsten 122 ampere. Det kalder man i andre kredse for svejsestrømstyrke.

Så lidt elektronik får du. Det lille printkort har fire modstande, en diode, en lysdiode og en sikring, som samlet strømforsyner lysdioden. Den sorte kondensator til højre gør intet fornuftigt.

Franske Patreons håndtegnede diagram over elektronikken i en Voltbox. Opfinderne burde overveje at patentere konstruktionen og gå efter nobelprisen i fysik, fordi de opnår så meget med så lidt

Skal man gøre noget godt for sin elregning og elnettet, kan man minimere sit forbrug eller flytte det derhen, hvor det er billigst, hvis man har en elaftale, der følger timeprisen på elbørserne. Skal man gøre noget godt for elnettet, skal man flytte sit forbrug væk fra spidsbelastningstidspunkterne, som ligger fra sidst på eftermiddagen til hen ad aftenen.”

AOD konkluderer: Så må den ged vist være rundbarberet.

TAGS
Elnet
energibesparelse
Energiforbrug

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S