Home » Andet » Platugler på (el)nettet
Platugler på (el)nettet

Platugler på (el)nettet

Share

På basis af diagrammet har vi beregnet, at Voltbox til drift af lysdioden har et energiforbrug på op mod 1 watt. Det lyder – og er – ikke voldsomt, men det svarer stadig til standby-forbruget i en håndfuld nyere fjernsynsapparater. Under alle omstændigheder sparer Voltbox ingen energi, men bruger tværtimod en smule – til ingen verdens nytte.

På Voltbox’ hjemmeside er der et kontaktlink, som henviser til virksomheden UAB Commerce Core i Litauen, der ifølge landets virksomhedsregister er et reklamefirma med 16 medarbejdere og én bil. CEO er en Oskaras Brazaitis, der deler navn og sandsynligvis identitet med en lokal racerkører.

Man kan ikke reducere strømforbruget i køleskabet eller fjernsynet ved at sætte en dims i en anden stikkontakt, forklarer Bo Danielsen, der er funktionschef med ansvar for elmålere i Nexel.

Vi har også fundet er par udaterede billeder af tre unavngivne personer, som skal forestille grundlæggerne af Voltbox. På Trustpilot er der kontant afregning. Vi har fundet 24 anmeldelser, og ingen af de viste svinger sig op over en enlig stjerne, hvilket er det mindste, man kan vælge. Typiske overskrifter: ”Der bliver svindlet og bedraget”, ”Opreklameret tyrelort”, ”Fusk og svindel”, ”Ren bulshit”.

Se også:  Servere sviner med energien – dansk opfindelse skruer forbruget i bund

Videncentret Bolius går i en nyhedsomtale publiceret 14. oktober 2021 på kattepoter og lader ikke til at mene mere, end at virksomheden burde vende tilbage på dets henvendelser. Bolius har søgt ekspertråd fra Mads Risgaard, elteknisk konsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne. Efter at have vævet lidt frem og tilbage når Mads Risgaard frem til, at Voltbox nok ikke kan reducere din strømregning, men ellers er der ingen grund til at være bekymret for, at den ødelægger noget eller er farlig.

”Når den markedsføres i Danmark, skal den være konstrueret elsikkert,” fastslår han. Bolius nævner endvidere, at Forbrugerombudsmanden har modtaget foreløbig fem klager over Voltbox og er i gang med at undersøge både virksomheden og sagerne.

Se også:  Servere sviner med energien – dansk opfindelse skruer forbruget i bund

Mediet Ingeniøren fra Teknologiens Mediehus har smidt fløjlshandskerne og skriver ”Elektronik-svindel” i overskriften til en længere artikel den 16. oktober 2021, hvor journalisten lufter mange af de samme pointer, som AOD gør her.

AODs forholdsvis nye elmåler med fjernaflæsning. Hvis du vil have den til at registrere mindre end dit faktiske forbrug, kan du kun gøre det ved at tappe din strøm før måleren. Men det er bestemt ikke lovligt.

Ingeniøren bruger også Mads Risgaard som ekspert og citerer ham for denne betragtning: ”Jeg vil faktisk ikke kalde det her for et svindelprodukt eller i hvert fald ikke sige, at det ikke virker, for hvis du køber sådan en her, så bliver du måske mere opmærksom på dit elforbrug og begynder at spare på strømmen – bevidst eller ubevidst.”

AOD spørger: Mads Risgaard mener måske også, at flere hundrede kroner er en rimelig pris for en dims, som ikke gør mere gavn end et klistermærke – og lyser mindre end en natlampe til 49 kr. fra Harald Nyborg?

TAGS
Elnet
energibesparelse
Energiforbrug

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S