Home » Andet » Platugler på (el)nettet
Platugler på (el)nettet

Platugler på (el)nettet

Share

AOD oplyser: Nikola Tesla (1856-1943) var en prominent videnskabsmand, som især arbejdede med vekselstrøm og blandt andet opfandt vekselstrømsmotoren. At tage Tesla til indtægt for Voltbox svarer til at sige, at guillotinen bygger på Newtons forskning.

Vi slipper heller ikke for en almindelig myte om tvivlsomme opfindelser: ”Oprindeligt blev den skjult for offentligheden, fordi den tilbød gennemsnitlige familier mulighed for at spare på deres månedlige energiomkostninger. Voltbox er dit elselskabs værste mareridt. De har forsøgt at skjule Voltbox fra den daglige forbruger og har endda forbudt det i detailbutikker.”

Til den pris burde der have været råd til noget bedre end en Google-oversættelse: 438 kr. for en dims, som sparer mindre strøm end et klistermærke.

AOD oplyser: Hvem har ikke hørt skrønen om den geniale opfinder, som blev købt, myrdet eller på anden måde gjort tavs af bilindustrien, fordi han kunne bygge en langt bedre, hurtigere og/eller billigere benzinmotor end Audi, Ford, General Motors, Mercedes og Toyota med flere?

Se også:  Servere sviner med energien – dansk opfindelse skruer forbruget i bund

Når Amazon sagtens kan være med, er der næppe noget ”forbud” mod at sælge dimsen. Men vi har meget svært ved at forestille os nogen dansk detailhandler, der vil sælge Voltbox i sin fysiske butik eller online, medmindre vedkommende brænder af lyst efter at nedkalde Forbrugerombudsmandens vrede over sit syndige hoved – med alt, hvad det kan indebære.

Hvad gør Voltbox?

Og sådan fortsætter den lange fortælling, afbrudt af henvisninger til ikkeeksisterende undersøgelser og medienavne, der ikke reagerer på museklik, indtil der er fuld plade i bullshit-bingo i hele forsamlingshuset.

Rent elektronisk er Voltbox en uhyre simpel dims, som blot skal sættes i en stikkontakt. Når den får strøm, lyser en grøn indikator på enhedens front. Der er også en fysisk stor kondensator på 2,2 mikrofarad mellem fase- og nulbenene på stikket, og den kan muligvis dæmpe lidt støj på strømnettet.

Se også:  Servere sviner med energien – dansk opfindelse skruer forbruget i bund

Det er ikke helt det samme som på firmaets hjemmeside, hvor der blandt meget andet vrøvl står: ”Eliminerer Skadelige Spidser – Bruger avancerede kondensatorer for at eliminere skadelige elektriske spidser, der kan ødelægge apparater og elektronik.”

En Søren M. Koch lægger navn til en gang sludder, der skal forklare, hvad en Voltbox gør. Vi har ikke kunnet finde denne Søren i Danmark. Han hedder i øvrigt Dave Freeman på den australske hjemmeside.

På de sociale medier har vi fundet flere indlæg fra brugere, som har købt en Voltbox, splittet den ad og dokumenteret, hvad den indeholder. Et godt eksempel ligger på lav-det-selv.dk (LDS), der med mere end 600.000 besøg om måneden kan kalde sig Danmarks største samlingssted for boligejere og gør det selv-folk.

Her linker LDS videre til en YouTube-video optaget af franske Patreon, som tegner og fortæller. Og herfra deler AOD tre skærmskud af henholdsvis specifikationerne på boksen, det overskuelige printkort og selve diagrammet.

Hvem står bag Voltbox?

Når vi taler om produktionskvantiteter, er der efter vores vurdering komponenter for mindre end en tier plus selve plastboksen til måske en femmer.

TAGS
Elnet
energibesparelse
Energiforbrug

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S