Home » Andet » Platugler på (el)nettet
Platugler på (el)nettet

Platugler på (el)nettet

Share

”Spar op til 90 % på din energiregning.” Har du set den reklame på nettet? Det er et litauisk firma, der sælger en lille boks med magiske kræfter. ”Rendyrket svindel,” siger AOD og viser, hvad sådan en sag indeholder

Hvis noget lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis løgn. Denne evige sandhed er så gammel, at verdens ældste erhverv efter vores mening hverken er politik eller prostitution, men ganske almindeligt plat. Der er nemlig ingen grænser for, hvad nogle mennesker har været og er villige til at tro på. Amuletter, sten, hellige træer – fortsæt selv listen.

I den analoge verden kunne man i aviser og magasiner finde annoncer for magiske slankekure – spis, som du plejer, og se kiloene rasle af. Eller revolutionerende træningsredskaber – træn 10 minutter om dagen med et overdimensioneret gummibånd og få en overkrop som The Rock.

Se også:  Fleksibilitet i elnettet rummer potentiale for enorme energibesparelser

Så fik vi TV Shop-konceptet med uendelige demoer, og nu kan man ikke surfe mange sekunder på nettet eller sociale medier uden at blive præsenteret for popup-annoncer for alt muligt.

En af de lovende reklamer på nettet, man er stødt på her på det seneste, lover, at man kan spare ikke mindre end op til 90 procent af elregningen. Man skal blot investere 438 kroner i en Voltbox – et energistyringsprodukt, der også sælges under mange andre navne og til mange andre, typisk meget lavere priser.

Man kan bestille dimsen på firmaets egen hjemmeside, og Amazon i USA har et imponerende udvalg af tilsyneladende identiske eller lignende enheder. En søgning på ”power saver” i verdens største hypermarked resulterer lige nu i 472 hits, hvoraf mange minder påfaldende meget om hinanden. Her har vi også fundet en 2-pak i Voltbox-design til 15,99 dollar – 104,82 kr. plus forsendelse, told, gebyrer etc.

Se også:  Dét koster dine el-apparater i strøm
Her er stifterne – eller?

Sådan fremtræder de stadig anonyme grundlæggere på firmaets australske hjemmeside. Eller er billedet blot et resultat af en ny, banebrydende opdagelse, vi endnu har til gode?

Disse noble boomer-jakkesæt skal være ”grundlæggerne af denne kraftfulde nye enhed.” Manden til højre har en vis lighed med racerkøreren Oskaras Brazaitis, som deler navn med Voltbox’ CEO.

Vi har downloadet historien om Voltbox og gemt den som en PDF på hele 17 sider. Her kan man læse, at ”dens teknologi blev oprindeligt skabt af ingen andre end den legendariske serbisk-amerikanske opfinder, elektroingeniør, maskiningeniør og futurist Nikola Tesla.”

1 2 3 4Næste

TAGS
Elnet
energibesparelse
Energiforbrug

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S