Home » Erhverv » Piratkopierede du dine konkurrenter i julen?
Piratkopierede du dine konkurrenter i julen?

Piratkopierede du dine konkurrenter i julen?

Share

Trods af den store risiko, der er forbundet med ikke at varemærkeregistrere, afskærer flere virksomheder registreringen fra budgettet. Og det kan blive en kostbar fejltagelse

Op til jul lancerer virksomheder ofte årets største marketingkampagner. Fra Halloween til Black Friday og Cyber Monday bliver forbrugerne bombarderet med reklamer og markedsføring. Og det fortsætter frem til jul.

For nogle virksomheder består julens marketingkampagner af øget annoncering og butiksudsmykning, mens året for andre virksomheder kulminerer omkring juletid i omfattende salgs- og marketingindsatser både i butikkerne, i gadebilledet, i webshops, på sociale medier, i tv-reklamer og med de stadig populære julekataloger.

Hvorfor skal virksomheder være ekstra opmærksomme i julen?

Kampagnerne giver forbrugerne gode julegaveideer, skaber hyggelige samtaler på arbejdspladserne og bringer folk i julestemning. Men for virksomhederne er kampagnerne kulminationen på kreative brainstorms, hårdt arbejde og travle juridiske afdelinger, der skal tjekke rettigheder for slogans og produktnavne.

Se også:  Jabra PanaCast + HP Elite Slice [TEST]: To tech-firmaer sammen om elegant videokonference

De store julekampagner omfatter nemlig ofte nye sæsonbetonede slogans og produktnavne, som alle skal være varemærketjekket og varemærkeregistreret før lancering, så virksomhederne undgår risikoen for ubevidst at piratkopiere et andet brand.

Besparelser på varemærkeregistrering kan koste dyrt

Men på trods af den store risiko, der er forbundet med ikke at varemærkeregistrere slogans og produkter, afskærer flere virksomheder registreringen fra budgettet ifølge varemærkeeksperterne fra CompuMark. Og det kan blive en kostbar fejltagelse at opbygge en kampagne med et produktnavn eller et slogan, der ikke er blevet godkendt. Det kan både koste dyre retssager og spild af kampagnebudget, da al markedsføringsmateriale og emballage skal trækkes tilbage, hvis det kan kategoriseres som piratkopiering.

Udover varemærker er det også essentielt at være opmærksom på andre IP’er, som fx ophavsret. Har du fx nogensinde tænkt på, hvilke julesange, der er beskyttet af ophavsretten? Tænker du, at når du nu hører sangene overalt, så de er sikkert ikke ophavsretsbeskyttet? Faktisk er favoritter som

Se også:  Dansk it-rådgiver vender underskud til millionoverskud efter hektisk corona-år

”Rudolf med den røde tud”, ”Let It Snow!”, ”Santa Claus Is Coming To Town”, og mange andre fængende julesange alle sammen beskyttet af ophavsretten. Og det er vigtigt at have sig for øje, hvis de skal bruges i marketingkampagner eller til at lokke kunder ind i butikken.

Så selvom det kan være fristende at skære ned på budgettet, når det kommer til godkendelse af sæsonbetonede varemærker, kan det i det værste tilfælde ende med at blive en dyr affære. Langt dyrere end hvis varemærkeregistreringen var inkluderet i kampagneplanlægningen og ikke mindst budgettet.


TAGS
erhverv
Piratkopiering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S