Home » AOD Pro » Phishing undervurderes stadig – og der er kun én løsning
Phishing undervurderes stadig – og der er kun én løsning

Phishing undervurderes stadig – og der er kun én løsning

Share

Det destruktive potentiale er stort. Alligevel er det gamle phishing-trick stadig en af de største trusler mod virksomhederne, advarer sikkerhedsfirma

Forsøg på at få folk til at klikke på links eller afsløre vigtige oplysninger bliver kaldt for phishing, og det er et af de ældste trick i de cyberkriminelles værktøjskasse. Phishing har været kendt i over 30 år, og ifølge sikkerhedsfirmaet Sophons er det stadig en af de meget populære metoder, der gøres brug af.

Årsagen skal findes i den enkelhed, skalerbarhed og ikke mindst fleksibilitet som phishing har, og så selvfølgelig også en relativ høj succesrate.

Undervurderer faren

Ifølge Sophons er et af de største problemer, at mange virksomheder stadig undervurderer det destruktive potentiale phishing har. Phishing bliver betragtet som svage trusler, selvom denne angrebsform ofte kun er første trin i en lang og kompleks angrebsrække.

Se også:  Ny alvorlig malware udgiver sig for at være populære spil

Men selvom Sophos har oplevet, at stadigt flere virksomheder er i færd med et etablere de såkaldte awareness-programmer, så er det stadig noget, der kun er sket inden for de sidste par år, og det mener Sophos er, fordi phishing stadig ikke bliver taget tilstrækkelig alvorligt.

Awareness er eneste løsning

Et af de metoder, som tages i brug for at gøre medarbejdere mere opmærksomme på phishing-angrebs virkemåde, er computerbaserede træningsprogrammer, hvilket Sophos vurderer, benyttes af 58 procent af alle virksomheder. 53 procent gør brug af mearbejdertræning, mens 43 procent bruger Phishing-simuleringer, og 16 procent kombinerer alle tre teknikker.

Awaremess-programmer er ifølge Sophos den eneste vej frem. Phishing udnytter menneskelige svagheder og manglende evne til at gennemskue uægte mails og budskaber. Derfor mener Sophos også, at det kun er uddannelse, der kan nedbringe de it-kriminelles succesrate med denne fremgangsmåde.


TAGS
malware
phishing
virus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S