Home » Skærm » Philips 272B7QPJEB [TEST]: Optimal opløsning sikrer guldet!
Philips 272B7QPJEB [TEST]: Optimal opløsning sikrer guldet!

Philips 272B7QPJEB [TEST]: Optimal opløsning sikrer guldet!

Share

Philips har en skærmopløsning og billedkvalitet, der sikrer sejren foran alle testkonkurrenterne

Hvor fire ud af seks deltagere i denne test er udstyret med paneler i full HD-opløsning, og en enkelt har den høje 4K-opløsning, er denne Philips-skærm noget for sig. Den har en mellemting mellem full HD og 4K, nemlig 2560 x 1440 pixel, hvilket på en 27”-skærm er optimalt.

Det giver en høj pixeltæthed, som betyder, at tekst står skarpt og uden fnidder, men hverken tekst eller ikoner bliver for små eller store. Skal du arbejde med billeder, er der da rigtig nok færre detaljer end med 4K-opløsning, men i langt de fleste tilfælde til almindeligt brug er den pixeltæthed, Philips leverer med 272B7QPJEB, helt optimal!

I praksis står skærmen ret kontrastfuldt, og vi er imponeret over, hvor meget lys den kan levere. Den har samme lysstyrke som LG, der har 4K-opløsning. Det betyder, at Philips-skærmen i praksis opleves (og er) mere lysstærk end den ellers fine LG. Heldigvis står farverne ikke som rene glansbilleder, hvilket vi ofte er ude for, når der er høj lysstyrke og kontrast. Billedet står bare skarpt og meget, meget lækkert.

Se også:  Ny 4K-skærm vil vise konsoller fra deres bedste side
Starter meget lysstærkt

Første gang du sætter skærmen til, vil den stå en smule for lysstærkt, og den bør justeres lidt ned, da det ellers kan blive ubehageligt for øjnene. Endnu et kvalitetstegn er det netop, at du kan skrue ned for lyset og bevare kvaliteten i billedet. På en ringere skærm vil billedet miste sin kontrast og glans.

Når alt er justeret, vil du lægge mærke til, at den grønne farve i for eksempel noget så hverdagsagtigt som et Excel-dokument står kontrastfuldt op mod baggrunden. Tekst står ultraskarpt, og størrelsen på ikoner og vinduer er i balance – du kan have mange vinduer åbne på samme tid og samtidig være i stand til at læse tekst og indhold.

Til film og underholdning giver den høje kontrast og lysstyrke også et ret flot billede. Her er LG måske nok bedre på nogle punkter, men alt i alt er det en fornøjelse at have det sjovt med Philips-skærmen. Til film kan du dog med fordel lige skrue et hak mere ned for lysstyrken.

Se også:  Shuttle DS10U [TEST]: Kompakt og alsidig pc i miniformat
Nemt at finde knapperne

Mængden af justeringsmuligheder er virkelig imponerende, og menuerne er faktisk til at arbejde med. De små knapper under højre bund af skærmen er lette at finde rundt i, og i stedet for bare en lang række med muligheder er det hele sat op i nærmest et skema. Her kan du justere sensoren, der styrer, hvor meget den selv skal justere lyset i forhold til omgivelserne, farvejustering og meget mere. Ret genialt.

Der er indbygget USB-C, og du får også lyd. Sidstnævnte er over niveau for skærme generelt, men skal der høres musik, spilles ellers ses film, bør du tilslutte bedre højttalere.

Visuelt er Philips en nydelig sag, men rammen omkring skærmen og især i bunden er lige bred nok efter vores smag. Til gengæld er ergonomien ret god. Det er nemt at hæve og sænke skærmen via fjedre, der hjælper til i foden. Den er i øvrigt særdeles solid og robust, og Philips 272B7QPJEB er da også testens tungeste skærm med fod.


Philips 272B7QPJEB
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Sammenfatning

Testholdet mener:

Philips 272B7QPJEB har høj opløsning, men ikke for høj. Billedet er kontrastrigt, og vi er imponerede over, hvor meget lys panelet kan levere. Ergonomien er i orden. Samlet set er dette testens bedste pc-skærm.

Specifikationer:

Producent:Philips
Navn: 272B7QPJEB
Skærmstørrelse: 27”
Opløsning: 2560 x 1440 px
Format: 16:9
Betragtningsvinkel: 178 /178
Lysstyrke: 350 cd/m2
Responstid: 5 ms
Tilslutninger: DisplayPort, HDMI
Dimensioner (m. fod:) 614 x 548 x 257 mm
Vægt (m. fod): 7,86 kg
Pris: 4782 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
pc
phillips
skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S