Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Philips 803: Dette tv finder det gyldne snit

Dette fremragende tv, Philips 803, har fundet den helt rette dynamiske balance, der sikrer et farvestærkt billede, der ikke er trættende at kigge på. Producentens bedste OLED-tv hidtil.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er nemt at imponere tv-købere med strålende farver og voldsom kontrast, men det er trættende at kigge på i længden. I al billedbehandling er der et balancepunkt. Philips har fundet det gyldne snit med den nyeste P5-billedprocessor, som kan få standard-HD til at se næsten ligeså godt ud som et 4K HDR-billede. I hvert fald i dette Philips 803-tv.

Tv’et fås i to størrelser, 55” og 65”. Vi tester den store version. Designet er ligeså minimalistisk som på andre top-tv’er med glas fra kant til kant. Fødderne er dog ekstra elegante. Der er fire 4K-kapable HDMI-indgange med HDCP 2.2-understøttelse, hvilket er tilstrækkeligt for de fleste. Der medfølger to fjernbetjeninger – verdens tyndeste ”touchpad” og en mere konventionel remote med tastatur bagpå.

Glat som hipster-latte

Uanset hvad du ser, er billedet mere glat end en hipster-latte. Den digitale støjreduktion kører perfekt, og den reducerer billedudtværing som følge af fejlfortolkning af billedsignalet. Billedet ser bemærkelsesværdigt rent ud.

I indstillingsmenuen finder du en masse billedjusteringsmuligheder. Gå til den avancerede menu, og bemærk indstillingen Perfect Natural Reality. Den findes kun i Philips’ nyeste tv’er, og den er værd at bemærke.
Indstillingen får almindeligt SDR-tv til at se mere dynamisk ud. Det skyldes en intelligent kontrastalgoritme, som forstærker lysstyrke, skarphed og kontrast.

Der sker kun en svag regulering, men det fungerer. For eksempel får personer badet i spotlys en HDR-lignende intensitet i udtrykket. Men hold indstillingen på minimumsniveau. Ellers bliver højlysene for stærke.

OLED-tv’ets forskellige moduser kan have stor betydning for billedet. HDR Movie-indstillingen er vores sidste valg til film. Billedet er simpelthen for dæmpet. HDR Vivid er til den anden side. Her er der blændet rigeligt op for det store show.

Når det gælder lysstyrke er tv’ets HDR-ydelse på niveau med konkurrenter til samme høje pris. 803 understøtter HDR10, HLG og HDR10+.

God bund i lydgengivelsen

Lydmæssigt er der uventet godt slag i bassen det tynde chassis taget i betragtning. En bagudvendt basenhed støttet af to passive lydspredere sikrer den gode bas-respons. En oval mellemtone-enhed og en domediskant forbedrer stereoperspektivet. Du kan kort sagt klare dig uden tilsluttet soundbar i en periode.

Styresystemet var Android N under testen. Det er måske ikke så elegant, men den firkernede processor holder det i stramme tøjler. Der medfølger streamingtjenester, herunder YouTube (4K) og Google Play. En opgradering til Android 8.0 Oreo er måske allerede klar, når du læser dette – det fungerer bedre og har Google Assistant indbygget.

Philips specielle Ambilight (lysshow på væggen bag skærmen) er også en del af Philips 803. Kan vi lide det … mnja, måske … men du kan slå det fra.
Uanset hvad, så er Philips 803 et virkelig godt tv, som vi stærkt kan anbefale (prisen er lidt øv, især i størrelsen 65”, men sådan er det med OLED). Det er helt klart Philips’ hidtil bedste OLED-tv..