Home » Smart hjem » Philips Hue Impress og Calla [TEST]: Det smarte lys rykker udendørs
Philips Hue Impress og Calla [TEST]: Det smarte lys rykker udendørs

Philips Hue Impress og Calla [TEST]: Det smarte lys rykker udendørs

Share

Med i æsken er der monteringsbeslag til både væg- og hjørnemontering, og hvis det ikke rækker, kan man bruge strips til at fastgøre sensoren på eksempelvis en stolpe eller et nedløbsrør. Vi skal lige nævne, at Hue-sensoren – ligesom pærerne – kræver en Hue-bro, som koster knap 400 kroner og kan styre op til 50 enheder. Hvis man da ikke allerede har én.

Vi har et enkelt kritikpunkt til de medfølgende vejledninger i vanlig Ikea-stil: Det havde været rart med en anvisning på, hvordan batterierne udskiftes. Ikke alle forbrugere har vores pilfinger-gen og appetit på at splitte alting ad.

Hue Outdoor-bevægelsessensoren øverst på stolpen til højre kan sørge for, at velkomne gæster bliver mødt med et indbydende orienteringslys fra en stribe bedlamper.

Hue Outdoor-bevægelsessensoren øverst på stolpen til højre kan sørge for, at velkomne gæster bliver mødt med et indbydende orienteringslys fra en stribe bedlamper.

Nye bedlamper

Hue-systemet er baseret på smarte LED-pærer. Philips har ikke gjort alverden for at dække det overvældende antal udførelser og sokler, men tilbyder blot E27, E14 og GU10 samt effekter op til 10 W. Herudover kan man købe et bredt udvalg af indendørs lamper til typiske formål plus et spændende sortiment af udendørs lamper i prisklassen omkring en tusse for stykket. Det vil sige hverken skrabet discount eller vild designerluksus.

Se også:  Hue vækker huset og haven til live

Vi har set på de to nyeste bedlampe-familier – Impress med en højde på 40 cm samt Calla i højderne 26 og 40 cm. Alle tre lamper har integreret LED, som Philips kalder det. Det betyder, at LED-lyskilden på 8 W (to af slagsen i Impress) ikke kan skiftes, men det er nok også en hypotetisk situation, da den lovede levetid er op til 25.000 timer – 25 år ved en daglig brugstid på 2-3 timer.

Udførelsen af lamperne gør et meget gedigent indtryk med solide sorte aluminiumsokler og matteret hvidt plast omkring lyskilden.

Bedlamperne er ikke ligefrem billige, men i det mindste skal man ikke hyre en autoriseret installatør for at få gang i dem, da du i modsætning til mange andre udendørslamper gerne selv må installere dem. Hver lampe kan købes som et startsæt, komplet med en 24 V strømforsyning med 3,5 m kabel og et 5 m langt forlængerkabel. Da strømforsyningen er på 40 W, kan man heldigvis købe lamper separat, spare et par hundrede kroner på stykket og sammenkoble flere ved hjælp af forgreningsled. Man kan lade de matsorte kabler ligge i et bed eller grave dem ned.

Se også:  Nyt Philips-tv har højttalere fra Bowers & Wilkins

Hvis en lampe skal placeres i jorden, kan man bruge det medfølgende, 18 cm lange metalspyd. Til montering på et underlag af træ eller sten/fliser er der skruehuller i foden. Der er tænkt på det hele, og vi vurderer, at lamperne ikke tager skade af at blive påkørt af en typisk robotplæneklipper.

Nemt at komme i gang

Ved lanceringen i 2012 havde Apple sikret sig eksklusivitet til Philips Hue. Det mærker vi stadig, for lyssystemet har den brugervenlighed, som man forbinder med iOS, men Hue-appen er naturligvis for længst også blevet tilgængelig til Android-enheder. Vil man hellere bruge stemmen, er Philips Hue kompatibel med Amazon Alexa, Apple HomeKit og Google Home.

Philips Hue Impress og Calla
  • Features
  • Design
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Dommen

»Philips’ nye udendørs Hue-produkter er en velkommen udvidelse af det allerede markeds-ledende smart-lyssystem. De testede lamper er ret diskrete, og der er mange alternativer til forskellige placeringer og smags-retninger. Bevægelsessensoren er smart og diskret. Den indgår sømløst i et smart hjem, og vi har uden problemer kunnet styre det hele i en have på knap 700 kvm.«

Pris: Impress 2 x 8 W: 1249 kr.; Calla høj 1 x 8 W: 1149 kr.; Calla lav 1 x 8 W; Outdoor sensor: 399 kr.
Teknologi: LED, 24 V
Levetid: Op til 25.000 timer
Farve: 16 mio.; Hvid: 2000 – 6500 K Hue White Color Ambiance
Lumen maks.: Impress: 1.200 lm; Calla: 640 lm
Mål/Vægt: Impress: 100 B x 400 H x 100 D mm/1580 g; Calla høj: 104 Ø x 400 H mm/1425 g; Calla lav: 104 Ø x 252 H mm/735 g; Outdoor sensor: 76 B x 76 H x 56 D mm/145 g
Virker med: Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistent
Krav: Kræver en Hue-bro

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Philips Hue Outdoor Calla Høj Bedlampe - Base Kit
TAGS
hue
Philips
smart lys

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S