Home » Smart hjem » Philips Hue Impress og Calla [TEST]: Det smarte lys rykker udendørs
Philips Hue Impress og Calla [TEST]: Det smarte lys rykker udendørs

Philips Hue Impress og Calla [TEST]: Det smarte lys rykker udendørs

Share

Med en avanceret bevægelsessensor og nye bedlamper udvider Philips sit sortiment af smarte Hue-lysprodukter til både hus og have

Smarte Hue-pærer var helt bogstaveligt en lys idé hos det daværende Philips Lightning. Hollænderne var så langt fremme med LED-teknologi, at de kunne fremstille pærer, som både kunne lyse i alle regnbuens farver og levere hvidt lys over et bredt farvetemperaturområde.

Succesen var i hus, da man også fandt ud af at styre pærerne med en smartphone-app over Wi-Fi via en såkaldt bro (bridge), som skal kables til husets router.

Det var i 2012. Siden har adskillige firmaer lanceret lignende løsninger, men Hue-folkene har ikke siddet på hænderne i mellemtiden, selv om Lightning-divisionen er blevet overtaget af en anden lysgigant – Signify.

Se også:  Få endnu større oplevelser foran tv-skærmen

Sortimentet er vokset voldsomt, og i 2018 lancerede man en hel produktfamilie til udendørs brug. Nu har Alt om DATA haft lejlighed til at teste nogle nye bedlamper og ikke mindst en udendørs bevægelsessensor, som kan styre alt det smarte Hue-lys i et helt hjem – både ude og inde.

Philips’ Hue-enheder kommunikerer via den åbne ZigBee-protokol, som giver lang rækkevidde god støjimmunitet – og kræver en særlig bro, som skal kabelforbindes til husets router.

Philips’ Hue-enheder kommunikerer via den åbne
ZigBee-protokol, som giver lang rækkevidde god støjimmunitet – og kræver en særlig bro, som skal kabelforbindes til husets router.

Gammel teknologi med et nyt twist

Den aktive komponent i Hue Outdoor-sensoren er en såkaldt passiv infrarød detektor, som kan registrere bevægelse – og blev patenteret tilbage i 1969.

Når vi – og adskillige internationale medier – alligevel bruger plads på Philips’ nye gadget, er forklaringen, at den kan meget mere end de enheder, som byggemarkederne sælger for en hund og opefter.

Først og fremmest er Hue-sensoren selvfølgelig skræddersyet til et komplet Hue-lyssystem. Via en undermenu i den særdeles brugervenlige Hue-app kan man kort fortalt bestemme, hvordan huset skal byde velkommen. Husets ejer kan f.eks. vælge et indbydende lys fra bedlamper fra indkørslen og hen til hoveddøren suppleret med lys i entreen. Og hvis man også går op i sikkerhed, kan en sensor ude i haven reagere på ubudne gæster og trigge nogle spotlamper, der kan virke distraherende og give overvågningskameraer bedre arbejdsbetingelser.

Hue-sensorens rækkevidde opgives til 12 meter, hvad vi kan bekræfte, og den kan placeres praktisk talt hvor som helst. Den drives nemlig af to AA-batterier med en forventet levetid på mindst to år, og desuden er den IP54-klassificeret. Det vil sige, at den tåler fugt op til tropisk regnvejr, men dog ikke må nedsænkes i vand, og den fungerer ved temperaturer fra -20 til 55 grader.

Philips Hue Impress og Calla
  • Features
  • Design
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Dommen

»Philips’ nye udendørs Hue-produkter er en velkommen udvidelse af det allerede markeds-ledende smart-lyssystem. De testede lamper er ret diskrete, og der er mange alternativer til forskellige placeringer og smags-retninger. Bevægelsessensoren er smart og diskret. Den indgår sømløst i et smart hjem, og vi har uden problemer kunnet styre det hele i en have på knap 700 kvm.«

Pris: Impress 2 x 8 W: 1249 kr.; Calla høj 1 x 8 W: 1149 kr.; Calla lav 1 x 8 W; Outdoor sensor: 399 kr.
Teknologi: LED, 24 V
Levetid: Op til 25.000 timer
Farve: 16 mio.; Hvid: 2000 – 6500 K Hue White Color Ambiance
Lumen maks.: Impress: 1.200 lm; Calla: 640 lm
Mål/Vægt: Impress: 100 B x 400 H x 100 D mm/1580 g; Calla høj: 104 Ø x 400 H mm/1425 g; Calla lav: 104 Ø x 252 H mm/735 g; Outdoor sensor: 76 B x 76 H x 56 D mm/145 g
Virker med: Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistent
Krav: Kræver en Hue-bro

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
hue
Philips
smart lys

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S