Test: Få smartere lys i hjemmet

Test: Få smartere lys i hjemmet

Share

Med Philips Hue kommer hjemmets belysning på netværket, så du kan styre lysstyrke, farver og meget andet med et par klik på mobilen

Dit tv er sikkert allerede på netværket, og det samme gælder måske dit musik-anlæg, din el og din varme. Så hvorfor ikke også hjemmets belysning? Philips er førende på denne front, og vi ser nærmere på, hvad der er muligt med det populære Philips Hue system lige nu.

Stort sortiment

Sortimentet af Hue-produkter er efterhånden rimelig stort. Der findes et pænt udvalg af forskellige typer pærer samt en række tilbehørsprodukter, der gør det muligt at styre lyset på forskellig vis. Vi testede systemet med et starter-kit bestående af en Bridge og tre Colour-pærer suppleret med den nye motion sensor.

Se også:  Philips 55PUT6401 [TEST]: Kæmpe-tv til fin pris
Nem opsætning

Uanset hvilke Hue-produkter, du anvender, forbindes de til dit trådløse internet via en Hue Bridge. Den fungerer som en slags basestation og kan administrere op til 50 pærer i hjemmet.
Installationen klares relativt nemt. Du henter Hue-appen, som selv sørger for at finde din hub. Herefter skaber du kontakt til dine pærer og dit øvrige udstyr.

Tilpasses din dagligdag

Selvom du sådan set sagtens bare kan tænde og slukke lyset på stikkontakten helt som med almindelige pærer, så styres Philips Hue nu engang bedst fra din smartphone. Via den tilhørende app kan du regulere lysstyrke, vælge temaer og meget andet. Du kan gøre det med øjeblikkelig virkning, eller du kan programmere lyset til at skifte på givne tidspunkter, så det passer med dine daglige rutiner. Sæt det til at tone ned en halv time, før du skal sove, tone op igen, når det er tid til at vågne eller få det til at aktivere den lumre hyggebelysning lørdag aften kl. 21.

Se også:  Slut mobil og bærbar direkte til skærmen med USB

Lyset kan ikke bare styres, når du er indenfor hjemmets rammer. Det kan styres, hvor som helst du er via nettet. Skulle du have glemt at slukke lyset i kælderen, før du gik, kan du således bare gøre det med mobilen. Ved at bruge mobilens gps til at registrere din placering kan lyset også tænde automatisk, når du kommer hjem, og slukke det, når du går.

Del denne