Home » TV » Danskerne køber større og bedre tv’er
Danskerne køber større og bedre tv’er

Danskerne køber større og bedre tv’er

Share

Det er de store skærme på 55” og 65” som rykker,og OLED-tv’er tager en stadig større andel, viser ny opgørelse, der samtidig også slår fast, at det buede TV er dødt

“Det er stadig LED-skærme, der sælges flest af – men salget af OLED er, ifølge GfK, mere end fordoblet på et år, så det viser en tydelig voksende tendens. Forbrugerne er heller ikke i tvivl om, at det er et OLED-TV de kigger på i butikken: Det er helt tydeligt et endnu bedre billede – og den gode billedkvalitet er efterspurgt af danskerne”, siger Henrik Kyhl, nordisk direktør for Philips TV.

Han tilføjer, at ser man på værdien af de solgte TV, så er OLED-salget fordoblet på et år.

Tallene viser, at danskerne fortsat køber større skærme: Eksempelvis er salget af af LCD-skærme på 55” – 59” på et år vokset fra 20% til 28%, og for OLED-skærme fra 74% til 79%.

Fire andre tendenser i tallene:

• Næsten ni ud af ti TV har Smart TV
• Næsten otte ud af ti TV er i UHD-opløsningen
• TV i HD Ready-opløsningen er stort set forsvundet fra markedet
• Det buede TV var kun en parentes og findes slet ikke i statistikken længere.

Se også:  HiFi af hele hjertet: Philips går tilbage til rødderne med nye hørebøffer
Forskellene på LED, QLED og OLED

Det ses ofte, at der misinformeres om tre skærmteknologier, og det gør det jo ikke nemmere for forbrugerne at hitte rede i, hvad det handler om. De korte forklaringer er:

LED/LCD: LCD står for Liquid Crystal Diode, hvor panelet belyses bagfra af LED-dioder (Light Emitting Dioder). LED har været kendt i årtier, men var i mange år »kun« brugt i eksempelvis det røde lys, som fra 1960’erne viste, at stereoanlægget var tændt. Siden er LED forfinet i TV, ligesom mange lamper til inden- og udendørsbrug er med LED, som næsten ingen strøm bruger. På et TV belyses panelet bagfra af LED-lys og det er muligt at styre lysstyrken i hver enkelt diode. Men da der ikke kan lukkes helt af for lyset, giver det et lidt mindre sortniveau end OLED. De hvide diode omdannes til farver ved at der placeres et RGB-farvefilter foran LCD-panelet, så den enkelte pixel bliver rød, grøn eller blå. Og da en diode er lille, giver teknologien den sidegevinst, at, TV’er også bliver tyndt.

Se også:  B&O lancerer kolossalt 8K-tv til over 350.000 kroner

QLED: Navnet minder ret meget om OLED – men det er en helt anden teknologi, hvor Q står for Quantum, og det er en enkelt producents version af en LED-skærm. QLED bygger videre på LED-teknologien og lægger et lag af nanokrystaller bag LCD-panelet. Krystallerne sender lys i rødt, grønt eller blåt. Det gør at TV’et gengiver farverne meget bedre end hvad det gjorde med den traditionelle LED-teknologi.

OLED: Står for Organic Light Emitting Diode, og hér er det den enkelte pixel, som udsender et hvidt lys, der konverteres til farver via et RGB-filter foran LCD-panelet. White-OLED kaldes det også. Styrken er, at hvert enkelt pixel kan tændes og slukkes.
Det indebærer, at sort kan styres meget præcist helt ned til at samtlige lysdioder er slukket og den enkelte pixel dermed bliver helt sort. Resultatet er et særdeles sort billede. Når sort kan gengives så godt, forstærker det både klarheden i farverne og detaljerigdommen.


TAGS
oled
Philips
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S