Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Philips BTB8000: Kompakt anlæg med overraskelser

Med lækkert design og uanstrengt lydgengivelse er dette stereoanlæg, Philips BTB8000, et stærkt alternativ til en streaminghøjttaler med monolyd.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De små VU-metre, der viser musikkens rytme og styrke, har ingen praktisk betydning. Men de er et herligt indslag på dette kompakte anlæg, Philips BTB8000. De er et levn fra de analoge dage, hvor man kunne bruge dem til at kontrollere, hvor højt man kunne optage på en båndoptager.

Her er de selvfølgelig en gimmick, men vældig underholdende og med til at give mikroanlægget sjæl og charme. Og så hjælper det jo også på humøret, at der bag det lette retrolook gemmer sig et musikanlæg, som du kan bruge til næsten alt.

Hovedenheden har radio, DAB, forstærker og cd – plus mulighed for streaming via Bluetooth. Dog må du undvære Wi-Fi. Anlægget kan styres med knapper på fronten, men også med en lille fjernbetjening, der ganske som højttalerne matcher designet godt.

Bedre end gennemsnittet

Alt i alt virker hele pakken attraktiv, og umiddelbart er prisen på lige under 3000 kroner godkendt. For fronten er i aluminium som resten af chassiset, og det ser altså ret godt ud på reolen, når displayet lyser op.

Kommer du tæt på, kan du godt mærke og fornemme, at der ikke er tale om samme høje kvalitet af metal og enkeltdele, som man kan finde i anlæg fra 1980´erne (som dette anlæg lægger op til med det valgte design).

Til gengæld synes højttalerne at være af en noget bedre kvalitet end gennemsnittet i prislejet. De er godt nok bygget i billig spånplade, som er beklædt med sort vinyl, men der er brugt godt med dæmpning indvendigt, og basenheden er en god kevlartype, som kan tåle en masse power. Bagpå finder du ikke meget, men vi noterer højttalerterminaler af – for prisen – høj kvalitet. De kan endda tage tykke kabler, hvis du vil opgradere til en bedre kvalitet, end de kabler der medfølger.

Opsætningen er enkel, da du reelt blot skal trykke på knapperne på anlægget eller på den medfølgende fjernbetjening. På displayet kan du straks se, om du har trykket på det ønskede.

God cd-gengivelse

Lydmæssigt er så kompakt et anlæg selvfølgelig en blandet fornøjelse. DAB-radiolyden er lidt klemt, men lytter du til FM, åbner gengivelsen lidt op. Streaming håndteres lydmæssigt ganske fornuftigt via Bluetooth. Men den bedste lyd fik vi fra den indbyggede cd-afspiller.

Det var tydeligt, straks tonerne fra et stille jazznummer med Cæcilie Norby fyldte stuen. Gengivelsen var ret homogen og varm. Der er ikke en overflod af detaljer, men en ret overbevisende lyd. Anlægget svinger sig ikke op til mere, end det kan klare, og det er fint. Du bliver ikke udsat for en kunstigt dyb bas eller svimlende åben diskant. Tværtimod. Du får et lydbillede, som er rart at lytte til.

Brug Philips-anlægget til hverdagsmusikken og gerne i stuer helt op til 40 kvadratmeter – men brug ikke anlægget til fest. Det er der ikke power nok til. Anlægget gør det bedre end mange af de monostreaming-højttalere, som de senere år er blevet så populære. Så hvis du går efter et anlæg, hvor lyden er vigtigere end den fysiske størrelse, så er Philips BTB8000 bestemt en anbefaling værd.