Philips BTB8000 [TEST]: Kompakt anlæg med overraskelser

Philips BTB8000 [TEST]: Kompakt anlæg med overraskelser

Share

Med lækkert design og uanstrengt lydgengivelse er dette stereoanlæg, Philips BTB8000, et stærkt alternativ til en streaminghøjttaler med monolyd

De små VU-metre, der viser musikkens rytme og styrke, har ingen praktisk betydning. Men de er et herligt indslag på dette kompakte anlæg, Philips BTB8000. De er et levn fra de analoge dage, hvor man kunne bruge dem til at kontrollere, hvor højt man kunne optage på en båndoptager.

Her er de selvfølgelig en gimmick, men vældig underholdende og med til at give mikroanlægget sjæl og charme. Og så hjælper det jo også på humøret, at der bag det lette retrolook gemmer sig et musikanlæg, som du kan bruge til næsten alt.

Hovedenheden har radio, DAB, forstærker og cd – plus mulighed for streaming via Bluetooth. Dog må du undvære Wi-Fi. Anlægget kan styres med knapper på fronten, men også med en lille fjernbetjening, der ganske som højttalerne matcher designet godt.

Se også:  OLED vs. QLED [TEST]: Hvilken tv-skærm er bedst?

Bedre end gennemsnittet
Alt i alt virker hele pakken attraktiv, og umiddelbart er prisen på lige under 3000 kroner godkendt. For fronten er i aluminium som resten af chassiset, og det ser altså ret godt ud på reolen, når displayet lyser op.

Kommer du tæt på, kan du godt mærke og fornemme, at der ikke er tale om samme høje kvalitet af metal og enkeltdele, som man kan finde i anlæg fra 1980´erne (som dette anlæg lægger op til med det valgte design).

Til gengæld synes højttalerne at være af en noget bedre kvalitet end gennemsnittet i prislejet. De er godt nok bygget i billig spånplade, som er beklædt med sort vinyl, men der er brugt godt med dæmpning indvendigt, og basenheden er en god kevlartype, som kan tåle en masse power. Bagpå finder du ikke meget, men vi noterer højttalerterminaler af – for prisen – høj kvalitet. De kan endda tage tykke kabler, hvis du vil opgradere til en bedre kvalitet, end de kabler der medfølger.

Se også:  Smarte elpærer [Test]: Kan Ikeas smarte pærer banke Hue?

Opsætningen er enkel, da du reelt blot skal trykke på knapperne på anlægget eller på den medfølgende fjernbetjening. På displayet kan du straks se, om du har trykket på det ønskede.

Del denne