Home » Hovedtelefoner og højttalere » Philips B97 [TEST]: Skil lydbaren ad og få mere surround
Philips B97 [TEST]: Skil lydbaren ad og få mere surround

Philips B97 [TEST]: Skil lydbaren ad og få mere surround

Share

Med ægte Dolby Atmos, aftagelige baghøjttalere og et smukt design giver Philips B97 et kæmpe løft til dit tv. Men prisen omkring de 8500 kroner betyder også stærk konkurrence

Det er de færreste, der vil betale 8500 kroner for en lydbar. Det er mere, end mange betaler for selve tv’et. Men har du en tv-fladskærm i særklasse, bør den også have lyd, der matcher. Og er du ikke til ægte surround med receiver og mange højttalere i stuen, er en lydbar vejen frem. Og Philips B97 er et absolut værdigt alternativ til ”det store setup”. For den leverer både Dolby Atmos og ægte surroundlyd via baghøjttalere.

Modsat de fleste surround­anlæg behøver du her ikke trække kabler til højttalerne. Inde i lydbarens kabinet finder du en centerhøjttaler, sidehøjttalere og små enheder, der skyder lyden opad.

Se også:  Sonos lancerer prisvenlig soundbar med Dolby Atmos
Gode lydrefleksioner

De opadvendte højttalere får lyden til at reflektere i loftet og giver den helt rigtige Dolby Atmos-lyd, som jo netop fordrer lyd oppefra. Baghøjttalerne sidder i enden af lydbaren og kan klikkes af og placeres i en medfølgende holder ved siden af eller bagved lyttepositionen. De bliver opladet, når de sidder i lydbaren, og skal sættes tilbage efter brug.

Når du tager baghøjttalerne af, opdager lydbaren det straks og sørger for, at lydeffekter til baghøjttalerne automatisk sendes dertil. Det er ret smart og et system, som Philips har kunnet levere i mange år.

Lydbaren er usædvanlig nem at sætte op. Via HDMI ARC er du kørende, og du kan også tilslutte andre HDMI-enheder eller optisk digitalt – helt som forventet.

Når lydbaren er sat op, er der straks lyd på. Den store trådløse subwoofer kræver lidt justering for ikke at give for meget lyd fra sig. Den kan virkelig ”flytte luft” og give et lydtryk, der er godt i action­film. Her oplever vi et helstøbt lydbillede, hvor effekterne ikke er overdrevne – faktisk skal du lige vænne dig til, at baghøjttalerne ikke bare skriger fra sig hele tiden. Det er som det skal være.

Se også:  Dolby Atmos i nakken: Sony lancerer personligt surround-system
Lang opstart

Til gengæld er lydbaren ret lang tid om at starte op. Når du tænder tv’et, går der nemt over 20 sekunder, før den detekterer lyden gennem HDMI ARC-indgangen. Det er lidt irriterende. Når den først er tændt, er der dog ingen ventetid, når du for eksempel bruger et Apple TV via den ekstra HDMI-indgang i lydbaren.

TAGS
Dolby Atmos
lydbar
Philips

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S