Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Philips 288EA2: Skærmen vil meget og kan det meste

Med 28” og 4K kan pc-skærmen 288E2A klare alt fra kontorbrug over lettere billedbehandling til gaming, lover Philips. Store ord, når prisen er relativt beskedne 1950 kroner ekskl. moms. Vi tjekker realiteterne.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En skærm, der kan håndtere det hele – tv-underholdning, almindelig netsurfing, let billedbehandling, kontoropgaver derhjemme og på arbejdsplads­en.

Det lover Philips, at denne 28” store 4K-monitor, 288E2A, kan favne – og vurderer i øvrigt også, at den kan kobles på en gaming-computer og køre tunge spil. Hvis du ikke er glødende gaming­entusiast, professionel fotograf eller filmmand, kan den faktisk bruges til det hele.

Philips har formået at proppe masser af teknologi ind i skærmen, og selvom prisen på 1950 kroner afslører, at der ikke er tale om et LCD-panel fra den dyreste sending, så får Philips ved hjælp af den indbyggede elektronik temmelig meget ud af panelet.

Et godt tegn

Således mødes du med strålende farver, som ikke ligner et glansbillede, men har den glans og glød, der gør, at film og serier ser godt ud. Opløsningen på 4K er rar ved film på en 28”-skærm.

Til billedbehandling betyder den høje opløsning, at du får mange detaljer med og kan zoome godt ind på billedet. Det står ikke helt neutralt, men har alligevel nogle de forcer, som dyrere professionelle skærme har.

Du kan skrue lidt ned for lyset, så billedet bliver knap så brillant og dermed mere korrekt. Samtidig bevares kontrasten i billedet – det er et godt tegn, for det er ellers et punkt, hvor mange billige skærme fejler.

Til billedbehandling i den lette ende er Philips altså godkendt. Den professionelle fotograf vil ønske sig noget, der er bedre. Men til det lille firma, der selv laver videoklip eller materiale med billeder, kan skærmen sagtens bruges.

Samtidig håndterer den almindeligt kontorarbejde med tekst og tal rigtig godt. Den høje opløsning kan give udfordringer, fordi tekststørrelsen skrumper. Men du kan gøre alt større på skærmen og stadig bevare skarpheden.

Fin allrounder

Til gaming er Philips-panelet da godkendt. Opdateringshastigheden er op til 140 Hz, og billedet står roligt i de fleste spil. En hardcore-gamer vil helt sikkert bede om et panel, der er endnu mere roligt.

Men skærmen er godkendt til niveauet lige under. Det har vi det fint med. For vi ser denne Philips 288E2A som en fremragende allrounder, der både kan bruges på kontoret og i privaten. Testen viser, den er helt oplagt til hjemmekontoret.

Eneste ankepunkt er de manglende justeringsmuligheder. Det er ikke muligt at løfte skærmen eller dreje den. Og selvom panelet befinder sig i en højde, der vil passe de fleste brugere ganske udmærket, så duer 288E2A for eksempel slet ikke, hvis du er meget høj af statur. Det vil kræve, at du stiller hele monitoren op på en bog eller ofrer en skærmarm.

Det er jo lidt ærgerligt, men det ændrer nu ikke ved vores generelle begejstring for denne skærm. Og med prisen in mente får 288E2A uden tøven en anbefaling.