Home » Sundhed » Persontælling og flow-control sikrer, at forsamlingsforbuddet overholdes
Persontælling og flow-control sikrer, at forsamlingsforbuddet overholdes

Persontælling og flow-control sikrer, at forsamlingsforbuddet overholdes

Share

Corona-pandemien har fået myndighederne til at udstede retningslinjer for, hvor mange mennesker, der må forsamles i fx restauranter og indkøbscentre. Dahua kan allerede nu levere en række skræddersyede løsninger, der gør det nemt for både gæster og arrangører at overholde forsamlingsreglerne

Siden det tidlige forår har corona-epidemien vendt op og ned på hverdagen i Danmark og resten af verden. Vi mødes på andre måder – uden ar røre hinanden og med masser af håndvask og håndsprit. I nogle lande er der krav om brug af mundbind. Og i hele verden har der været en række restriktioner for, hvor man må mødes, og hvor mange man må forsamles. Overholder man ikke restriktionerne, kan det betyde bøder for deltagerne og både bøder og lukning af lokaliteten for arrangøren.

Interessen for løsninger er derfor steget markant. Og heldigvis har sikringsproducenten Dahua allerede i sit sortiment skalerbart udstyr, der kan sørge for persontælling og flow-control.
“Vi har tidligere haft forespørgsler på persontælling og flow-control, hvor det har været beredskabsmyndighederne, der har sat grænser for, hvor mange mennesker, der må være i fx en sportshal. Men i forbindelse med pandemien er det både detailhandlen og kulturinstitutionerne, der har brug for at begrænse adgangen til et rum eller et område. Og her har Dahua flere geniale løsninger, der kan skaleres fra en enkelt ind-/udgang til op til otte ind-/udgange”, fortæller Kristian Sveistrup fra Sveistrup A/S, der er distributør for de væsentlige producenter af overvågningsudstyr.

Se også:  Corona-hotline giver gratis it-rådgivning til virksomheder
Stand alone-løsninger

Sveistrup har udover de øjeblikkelige restriktioner også bemærket en interesse for at få tal på, hvornår der er flest/færrest kunder eller gæster i et område. På den måde kan en butik eller et museum sammenligne med tidligere tællinger og sørge for den korrekte bemanding i butikken eller på museet.

Persontælling og flow-control udføres med Dahua-overvågningskameraer med smart-teknologi. På den måde er det nemt at tælle, hvor mange personer, der bevæger sig ind i et område, og hvor mange personer, der forlader området. Og dermed få viden om, hvor mange der i real time er i området.

De ønskede værdier kan øjeblikkeligt ses på forretningens eller vagt-personalets skærme – og kan desuden aflæses i kamerabilledet. “De fleste butikker eller kulturinstitutioner vil sikkert samtidig få monteret en rød/grøn lampe, hvor butikkens kunder/institutionens besøgende selv kan se, om der er plads til flere inde i rummet”, uddyber Kristian Sveistrup.

Det er nemt at fjernovervåge, om restriktionerne overholdes.

Valg af udstyr

Er behovet optælling af mennesker ved en enkelt ind-/udgang, kan det klares med et enkelt kamera, hvor antallet kan aflæses direkte på kameraet som OSD (On-Screen-Display).

Er der flere ind-/udgange, kræves der en NVR, hvor man kan tilslutte op til otte kameraer og få et samlet resultat. Samtidig får man mulighed for at vise en præcis besked på skærmene til kunderne/gæsterne. Eventuelt kan det suppleres med en rød/grøn lampe.

Se også:  Nu er den første corona-tracking app klar

Kameraerne skal styres af en DSS Pro, der fås i to udgaver: en light-udgave til op til otte kameraer og en mere avanceret DSS Pro, der kan håndtere op til 64 kameraer. Med DSS Pro kan man desuden få oplyst status for flere butikker på et centralt dashboard. “Endelig skal man vælge kamera eller kameraer. Hvor et normalt 5442 dome-kamera med tilpasset ”tælle-firmware” kan give en præcision på 95-98 %. Mens et dedikeret to-sensor stereoskopisk kamera til kundetælling giver en præcision på + 98 %”, slutter Kristian Sveistrup.

Arkaden Street Food i Odense

En af de nyeste kunder, der har valgt Dahua’s løsning for persontælling og flow-control er Arkaden Street Food i hjertet af Odense.

Arkaden består af 14 madboder og to barer med fælles adgang til hele området. Og her stilles der naturligvis nøjagtige krav fra myndighederne her under cotona-epidemien.

Arbejdet er udført af autoriseret el-installatør Nick Tornø Søndergaard fra N-Tech i Odense. “Vi monterede anlægget for nylig, og det har kørt 100 % siden. Det fungerer bare”, slutter Nick Tornø Søndergaard med et smil.

Nu er den første corona-tracking app klar


TAGS
corona
overvågning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S