Home » Apps » Livestreaming-pioneren Periscope lukker ned
Livestreaming-pioneren Periscope lukker ned

Livestreaming-pioneren Periscope lukker ned

Share

Det er slut med Periscope, der var blandt de første apps, som gjorde det muligt for alle og enhver at live-streame på nettet

For bare fem år siden var muligheden for at live-streame videooptagelser på nettet noget helt nyt og spændende – man kunne jo nærmest blive sin egen tv-station. Blandt pionererne var Meerkat med appen Periscope (til iOS og Android). Men nu bliver den lagt i graven.

Twitter købte appen i 2015 og integrerede teknologien i sin egen tjeneste, Twitter Live. Men Periscope fortsatte samtidig som selvstændig app og videotjeneste.

I et blogindlæg forklarer Twitter, at det er blevet uholdbart at vedligeholde Periscope-appen, og at det har været sådan i et stykke tid.

Se også:  KODA: Alt for få danskere betaler for musikstreaming

“I løbet af det sidste par år har vi set et faldende forbrug, og vi ved, at omkostningerne til at understøtte appen kun vil fortsætte med at stige, som tiden går,” lyder forklaringen fra selskabet.

Andre muligheder for live-video

Periscope bliver først lukket helt ned 21. marts næste år, og brugerne kan stadig nå at hente deres arkiv af videoer ned. Men det er ikke længere muligt at oprette en ny Periscope-konto.

Det er ikke, fordi live-video er gået af mode. Der findes stadig selvstændige live-apps til mobiltelefoner, for eksempel LiveStream og Stream Now. Men tendensen de senere år har været, at de store sociale medier har integreret live-video i deres tjenester.

Se også:  KODA: Alt for få danskere betaler for musikstreaming

Facebook Live, YouTube Live og Instagram Live Stories er sammen med Twitter Live eksempler på trenden, der har gjort det svært for enkeltstående apps at fange brugernes opmærksomhed. De sociale tjenester har nemlig noget, som de rene livevideo-tjenester ikke har i samme grad: adgang til et stort publikum.


TAGS
Facebook Live
videostreaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S