Home » Kamera » Pentax klar med nyt full frame flagskib
Pentax klar med nyt full frame flagskib

Pentax klar med nyt full frame flagskib

Share

Pentax K-1 Mark II er hurtigere, smartere og mere lysfølsom end sin forgænger

De små systemkameraer kan mere og mere, men hvis du vil have fotokvalitet af fineste kvalitet, så er et full frame spejlreflekskamera nu alligevel den sikreste vej til målet. Med K-1 har Pentax formået at skabe et kamera af fuldt professionel kaliber med en særdeles stærk pris. Vi var meget imponerende over den første model i serien. Læs anmeldelsen af Pentax K-1 her.

Nu er Pentax klar med en efterfølger. 

Bedre lysfølsomhed

Pentax K-1 Mark II benytter det samme robuste, vejrbestandige og relativt kompakte kamerahus som forgængeren med en unik skærm, der kan vinkles i alle retninger, samt en stor og klar optisk søger med 100% dækning af motivet.

Pentax K-1 II har en særlig skærm, der kan vinkles i alle retninger.

Pentax K-1 II har en særlig skærm, der kan vinkles i alle retninger.

Kameraets hjerte er en 36,4 megapixel full-frame-sensor. Der er intet lavpasfilter, så fotos står skarpe og tydelige helt ned på pixelniveau.

Se også:  Fujifilm GFX100S [TEST]: Blændende billedkvalitet i Fujifilms kompakte kraftværk

I K-1 Mark II har Pentax placeret en speciel støjreduktionschip mellem sensoren og Prime IV-billedprocessoren, hvilket gør, at det nye kamera kan levere endnu bedre billedkvalitet på høje ISO-niveauer. Kameraets lysfølsomhed er blevet udvidet helt op til ISO 819.200, hvilket er en forbedring på to eksponeringstrin i forhold til forgængeren.

Skyd håndholdt uden rystelser

Ligesom tidligere byder kameraet også på en 5-akslet billedstabilisering, hvor billedsensoren kan forrykkes og dermed kompensere for kamerarystelser. Det gør det muligt at benytte lukkertider, der er op til 5 eksponeringstrin længere, end der normalt skal anvendes for at opnå skarpe billeder, når man skyder håndholdt.

Pixel Shift Resolution teknologien, der blev introduceret i K-1, har nu fået en ny, smart funktion kaldet Dynamic Pixel Shift Resolution, der er specielt udviklet til håndholdt fotografering. Med denne særlige funktion tager kameraet en serie eksponeringer i hurtig rækkefølge og registrerer automatisk de minimale forskelle i motivets position, der forekommer mellem hver eksponering. Disse informationer bruges så til at skabe et kombineret billede med detaljer, der ellers ville gå tabt imellem de enkelte pixels. Resultatet er billeder med superhøj opløsning, mere farveinformation og mindre støj end ellers muligt. Funktionen kan også kombineres med billedstabilisering.

Se også:  Sonys nye fotosensor leverer 33 megapixel i fuldt format

TAGS
full-frame
Pentax
spejlreflekskamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S