Home » Gaming & Konsoller » PC vs Konsol: Hvilken platform er den bedste?
PC vs Konsol: Hvilken platform er den bedste?

PC vs Konsol: Hvilken platform er den bedste?

Share

Spilkonsoller begynder at minde mere og mere om pc’er, og i takt med at abonnementstjenester som Xbox Game Pass udvisker grænsen mellem pc og konsolgaming, spørger vi: Hvad er den bedste platform for spillerne i 2022?

Intetsteds trives stammetilhør så frodigt som i gamingverdenen. Uanset om vi taler om Atari versus Commodore i 1980’erne, om Nintendo versus Sega i 1990’ere, eller om det drejer sig om Xbox versus PlayStation i nullerne, har generationer af gamere brugt årtier på trofast at pleje deres sognebånd og gribe til våben for at kæmpe for deres foretrukne platforme, om det så er sket i spillene eller på fora som Reddit.

I de seneste år har rivaliseringen imidlertid udviklet sig til en holdning i stil med “kan vi ikke blot få lov til at være her allesammen?”.

Den udvikling skyldes den stadige udvikling af strategier hos platformrepræsentanter som Xbox og PlayStation – der tidligere nidkært vogtede over deres egne kronjuveler som Halo og God of War, men som nu med glæde frigiver dem på pc-platformen.

Det sker sågar sommetider nøjagtig samtidig med lanceringen på deres hovedplatform. Både PlayStation og Xbox har også streamingtjenester, som aktivt arbejder med pc’en, hvilket indebærer, at man nu ikke engang behøver at eje en af deres egne konsoller.

Det skal dog nævnes, at spilkonsoller har haft deres berettigelse indtil i dag, navnlig i de seneste par år, hvor udvalget af underholdning har været mere begrænset til hjemmet.

Se også:  Nu er det officielt: Grand Theft Auto 6 er på vej

Resultatet er, at spilletiden er steget med 39 procent, hvilket har ført til rekordstore omsætningstal for branchen.

PS5 og Xbox Series X har været næsten lige så svære at opdrive som pc-grafikkort i den seneste tid, men de introducerede begge nogle fantastiske spil, 4K 120 Hz-grafik og – for PlayStations vedkommende – nye, innovative controllere.

Hvor placerer det konsollerne i 2022? Er det stadig klogt at give 6000-8000 kroner for en dedikeret spillekonsol, eller er det bedre at bruge pengene på en stærk gpu, der kan styrke ens pc?

Vi har gjort det hårde arbejde med at spille spil på en række pc’er og konsoller, således at vi kan fælde den endelige dom. Hvad er bedst for gameren – konsol eller pc? Det er det, vi skal finde ud af.

Hardware

Når det gælder hardware, virker hele diskussionen om pc vs. konsol umiddelbart unfair, fordi man kan købe en gpu som RTX 3090 Ti (14.000 kroner) eller RX 6950 XT (12.000 kroner), som fejer enhver konsol af bordet, når det gælder rå ydelse.

Man kan endda se RX 6800 XT (7500 kroner) og RTX 3080 (6000 kroner) levere teoretisk ydelse, der slår både PS5 og Xbox Series X. Længe har disse kort kostet meget mere, men gpu-markedet er langsomt på vej mod normalisering.

Se også:  Sony lancerer nyt gamingbrand

AMD formodes senere på året at introducere sine første RDNA 3-baserede grafikkort, der burde levere et generationsspring fremad i ydelse.

Når det sker, kan man forvente ydelse og funktionssæt, der river tæppet helt væk under de RDNA 2-baserede spillekonsoller. Det samme burde gælde for Nvidias Lovelace-baserede kort i 4000-serien.

RTX 3090 Ti river tæppet helt væk under konsollerne, når det gælder ydelse. Men gpu’en er hundedyr.

Men hvis traditionen holder stik, bliver de solgt til langt højere priser.
Priserne på dedikerede gpu’er er stadig noget oppustede, men det kan være en god idé at kaste et blik på færdigbyggede stationære og på bærbare pc’er.

Her kan man finde en 3070-baseret laptop (for eksempel Lenovo Legion 5) eller en 3070 Ti-baseret desktop-pc (for eksempel HP Omen 25L), som kan tage kampen op mod spillekonsoller – og det til en pris på under 10.000 kroner.

Man står over for et svært valg: Vil man helst bruge 8000 kroner på en dedikeret spillekonsol eller 10.000 kroner på en pc, som kan klare spil plus en masse andet, og som (hvis den er en laptop) også er bærbar?
Vi tror, at enhver, der ikke kun bruger en pc til gaming, men også til arbejde eller kreative formål, vil vælge den sidste løsning.

Vinder: PC KONSOL

Hvis du kun er interesseret i gaming, er der ingen tvivl om, at en konsol giver mere for pengene på kort sigt.

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
bedste produkter
Gaming
Konsol
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S