Home » Skærm » PC-skærme [STORTEST]: Store pc-skærme har aldrig været billigere
PC-skærme [STORTEST]: Store pc-skærme har aldrig været billigere

PC-skærme [STORTEST]: Store pc-skærme har aldrig været billigere

Share

En stor skærm giver overblik og høj komfort – den er det bedste tilbehør, du kan koble på din bærbare computer. Vi tester her 10 skærme i to priskategorier: under og over 2000 kroner. Uanset pris er vi ganske imponerede. Du har aldrig fået så meget skærmkvalitet for pengene

Pc-skærmen er langt fra død. For selvom de fleste af os til daglig benytter en bærbar pc, så er det skønt at kunne koble en ekstra, stor skærm på computeren derhjemme eller på kontorbordet.

Derhjemme får du en langt større oplevelsesdimension, når du kan game på et stort skærmareal – eller se film og redigere fotos. Men også når du er i gang med arbejdsrelaterede opgaver eller surfer på nettet, er det bare skøn komfort at kunne brede synsfeltet ud og have mange åbne vinduer på skærmen samtidig uden helt at miste overblikket.

Heldigvis er det blevet prisoverkommeligt at give sin computer en god skærm. Det afslører denne test, hvor vi kigger på hele 10 skærme – fem i prisklassen op til 2000 kroner og fem til priser mellem 2000 og 4000 kroner. Generelt er skærmene bedre, jo dyrere de er. Det er nok ikke så overraskende, selvom der er markante afvigelser. Til gengæld er det lidt mere overraskende, hvor meget skærm du i dag kan få for pengene. Aldrig har skærmkvaliteten pr. investeret krone været højere, afslører testen.

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Dyr eller billig? Her får du mest mobil for pengene

Den prisbillige kategori domineres af skærme på 24” med full HD-opløsning. Det gælder fire ud af fem testdeltagere. Den sidste skærm i denne kategori er på 27” med noget højere opløsning. Det er også en skærm, der normalt koster noget mere. Men da den har været på markedet i lidt tid, kan den fås lige under den prisgrænse, vi har sat.

Opløsning følger prisen

Så lad det også være et godt råd: Du kan sagtens finde fine, ældre skærme til noget lavere pris end årets nyheder. En klar tendens er, at opløsningen følger prisen. I den dyre kategori får du typisk højere pixeltæthed, hvilket sikrer dig et mere detaljeret billede. Du får typisk også bedre skærmpaneler med en mere korrekt farvegengivelse.

Der er mange gamingskærme i den dyre kategori. Vi har givet producenterne frit slag, så de kunne sende de skærme, de helst ville have med i testen inden for de to prisgrænser. Og i den dyre kategori har fire ud af fem sendt en gamingskærm.

Se også:  10 spørgsmål og svar før du køber pc-skærm

Sådan en skærm har høj opdateringsfrekvens (hvis du har et godt grafikkort). Det giver mere rolige og flimmerfri billeder i spil. En gamingskærm kan også være velegnet til almindelige pc-opgaver. Så det bør ikke nødvendigvis afskrække dig.

Læg dog mærke til, at nogle gamingskærme er ret ”hidsigt” designede. Det er en smagssag, om man vil have en sådan ”fætter” stående i stuen sammen med designermøbler og fine vaser.

Men du skal heller ikke begrænse dig selv. Her får du hele 10 bud på din næste (eller måske første) pc-skærm. De er ret forskellige, så du får også mulighed for at registrere, hvilke muligheder markedet generelt byder på.


TAGS
budget
pc-skærm
Stortest

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S