Home » AOD Pro » Pc-skærme [STORTEST]: Knivskarpe kvalitetsskærme til kontoret
Pc-skærme [STORTEST]: Knivskarpe kvalitetsskærme til kontoret

Pc-skærme [STORTEST]: Knivskarpe kvalitetsskærme til kontoret

Share

Er det tid til en opgradering af skrivebordsskærmen? Så er tidspunktet ideelt. Markedet er fuldt af fine pc-skærme med høj opløsning og smarte tilsluninger til stærke priser. Her tester vi syv ret forskellige kontorskærme i prisklassen omkring 3000 kroner eksklusive moms

Skærme er en af de ting, virksomheder nødigt skal spare på, i hvert fald ikke hvis arbejdsdagen primært er skærmbaseret. Så er det værd at investere i en model, der giver dig de billedegenskaber og funktioner, som arbejdet kræver.

Heldigvis er vi nået til et punkt, hvor du ikke behøver at have den helt store pengepung frem for at få noget, der ringer højt på såvel kvalitets- som funktionalitetsbarometret. Her nærstuderer vi skærme i prisklassen omkring 3000 kroner eksklusive moms, og de vil så rigeligt være i stand til at dække de fleste typer arbejde.

Høje opløsninger

I denne prisklasse kan du få skærme med opløsning helt op til 4K. Og det er faktisk noget, der kan betyde en hel del. Når du sidder så tæt på billedet, som du gør med en kontorskærm, er der en verden til forskel på et uldent FHD-billede og et knivskarpt 4K-billede. Den høje opløsning betyder også, at man kan gå et niveau op i skærmstørrelse, uden at det går nævneværdigt ud over skarpheden. I testen har vi skærme helt op til 34″ med.

Alt du bør vide inden du køber PC-skærm

En ny type tilslutning

En tendens, der kendetegner en stor del af testens skærme, er en relativt ny form for tilslutning. Computeren kan nu tilsluttes via USB-C. Med denne multifunktionelle tilslutning kan du ikke blot overføre skærmbilledet.

Se også:  Dell UltraSharp 25 U2520D [TEST]: Smæk på farverne

Også data kan sendes frem og tilbage, hvilket betyder, at du kan anvende skærmenes ofte relativt gavmilde udvalg af USB-indgange som en hub til pc’en, eller du kan få hul igennem til funktioner som webkamera og mikrofon. Og så er det tilmed muligt at overføre strøm via forbindelsen, endda ret meget strøm, hvilket gør det muligt at oplade en bærbar computer ret hurtigt, mens den er tilsluttet.

Det er smart og klart en feature, man bør prioritere, hvis man er blandt de mobile arbejdere, der har en bærbar som sit primære arbejdsredskab, men ønsker en stor skærm at sætte den i, når man sidder på kontoret.

Til alle typer arbejde

Forskellige typer arbejde stiller forskellige krav til skærmen. Ultrapræcis farvenøjagtighed er et must hos dem, der arbejder med grafik, foto og design, men langt fra noget alle har behov for. Hos nogle kan ergonomien være det vigtigste.

Se også:  Pc-monitoren bliver ultraskarp – nye modeller fra Samsung

Ultrabrede skærme kan også have deres berettigelse. Hvis du arbejder med lange tidsforløb som i musik og film, er det en fordel, at skærmen strækker sig ud horisontalt. Så ser man mere af forløbet uden at skulle zoome eller scrolle.

Denne type er også velegnet til multitasking, hvor man har flere programmer åbne samtidig. Det er ikke unormalt, at disse skærme er buede, da kurven sikrer, at afstanden til skærmen er nogenlunde den samme hen over hele skærmfladen. Til almindeligt kontorarbejde er en 25-30″ skærm i 16:9-format dog oftest det sikre valg.

Læs testene her:

Philips UltraWide 346E2CUAE/00 [TEST]: Bred, buet og med fin hastighed

Acer CB282K [TEST]: Høj skærmkvalitet for pengene

LG UltraFine Ergo 27UN880-B [TEST]: Pladsbesparende og ergonomisk

Lenovo ThinkVision T27hv-20 [TEST]: Ideel til videomøder

Dell UltraSharp 25 U2520D [TEST]: Smæk på farverne

Asus ProArt Display PA279CV [TEST]: Alsidig skærm med stor præcision


TAGS
kontorskærm
pc-skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S