Home » Køling » PC-kølere [STORTEST]: Væk med varmen – op med farten
PC-kølere [STORTEST]: Væk med varmen – op med farten

PC-kølere [STORTEST]: Væk med varmen – op med farten

Share

Pc-byggere, se her: Hvad enten du vil have et væskekølingssystem af AIO-typen eller en stor metalkøleplade, der blæser varme væk fra processoren, så skal du nærstudere denne test

Det er afgørende at anskaffe en af de bedste cpu-kølere, hvis du har bygget en pc med en processor og en strømforsyning i den dyre ende. Med al den kraft bliver din pc varm, og du bør derfor sikre dig, at du har en ordentlig cpu-køler til at sørge for, at processoren kører køligt og effektivt.

Man kan vælge mellem to former for cpu-kølere. Den første er en luftkøler med en stor metalkøleplade, der blæser varme væk fra processoren. Den anden er et væskekølingssystem, som ofte bliver kaldt “all-in-one” eller AIO.

Valget afhænger af, hvad du er tryg ved, og hvad du har lyst og råd til. Her tester vi en række løsninger – nogle fra hver sin ”lejr”. Der er tale om udbredte og velafprøvede kølere.

Se også:  Vinderen af en specialbygget gaming-computer er trukket
Værd at vide før du vælger køler

Det er med pc-kølere som med de fleste computerkomponenter: Valget afhænger af adskillige kriterier, herunder krav til ydelse, kabinetkompatibilitet, økonomiske begrænsninger og æstetik.

For at finde de bedste cpu-kølere til dig har vi testet alle kølernes ydelse ved hjælp af Prime95 og en blanding af moderne pc-spil med henblik på omfattende stresstest. Vores valg blev truffet ud fra varmeydelse, støj, pris og generel funktionalitet.

Hvis du vakler mellem en luftkøler og en væskekøler, må valget bero på din pengepung og kompatibilitet. Vi vil aldrig anbefale en standardkøler til nogen pc-gamer, og derfor bør de sparsommelige overveje en billig luftkøler, som de selv installerer. Hvis du har lidt mere at rutte med, kan væskekølere tilbyde langt mere – fra avanceret RGB-lys til intelligent softwarestyring.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: AMD-bundkort der rykker

Nogle af jer tøver muligvis med at have væske flydende i nærheden af de kostbare komponenter, men vær forvisset om, at alle de kølere, vi anbefaler i denne test, er omfattet af fremragende garantier, som dækker dig i tilfælde af producentfejl.

Hvis en god luftkøler eller AIO ikke er energisk nok til at nå de clockhastigheder, du gerne vil have, bliver det næste skridt en komplet, skræddersyet løkke med større kølere, der kan fjerne mere varme fra systemet. Men til de fleste mainstream-platforme vil noget mere beskedent være alt rigeligt.

Læs testene på de næste sider …

1 2 3 4 5 6 7Næste

TAGS
byg selv
cpu
køler
Systemoptimering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S