Home » Stationær computer » PC-byggerens håndbog: Alt du skal vide, når du bygger computeren selv
PC-byggerens håndbog: Alt du skal vide, når du bygger computeren selv

PC-byggerens håndbog: Alt du skal vide, når du bygger computeren selv

Share

Uanset om man er ny inden for pc-byggeri eller en veteran, kan vi alle lære noget

(00)

Hvis du læser dette magasin, ved du formentlig et og andet om computere, eller også ønsker du i det mindste at lære noget. Når det gælder om at bygge sin egen pc, er der talrige faldgruber, man skal undgå, og tricks, man skal være opmærksom på. Man skal have det rigtige værktøj, den rette viden og den nødvendige mængde følelsesmæssig stabilitet til at blive ved, når noget går galt (og det gør det).

Det er ikke nødvendigvis billigere selv at bygge en computer, og det er afgjort sværere end at købe et komplet system. Men man opnår større kontrol over hardwarens potentiale. Der er mange spørgsmål, man skal tage stilling til, når man sætter sig for at bygge en pc. Det gælder også, hvis man er en hærdet hardwareguru. Og derfor får du her nogle af de bedste råd, vi kan give.

(01) Planlæg dit projekt

Begynd med at tænke over, hvad du vil have maskinen til at gøre. Er det en heftig 4K-gamingmaskine? En video-redigeringsplatform? En almindelig arbejdsmaskine? Uanset hvad formålet er, er det vigtigt først at definere projektets formål. Denne definition vil være afgørende for stort set ethvert aspekt af det færdige byggeprojekt, fra valg af processor til det rigtige operativsystem.

Overvej, hvor pc’en skal befinde sig – på dit skrivebord eller under dit fjernsyn i dagligstuen? Hvis der er bestemte nøglekomponenter, du vil inddrage – såsom et specifikt kabinet eller en gpu, der er ideel til dit specielle formål – bør du beslutte det så tidligt som muligt. Sørg dog altid for at undersøge alternative muligheder.

Se også:  Lenovo Legion 7i [TEST]: Diskret gamingbærbar gemmer på vildskab
(02) Skaf viden

Pas din research! Der findes et væld af information spredt over internettet, fra guider til anmeldelser – og der er også masser af den slags i det magasin, du læser lige nu. Anmeldelser er en ekstremt nyttig kilde til viden, når det gælder om at vælge de dele, du vil bruge.

Blad et par sider videre, så finder du nogle af de virkelig gode. Det lønner sig også at besøge producenternes hjemmesider; de fleste har PDF’er, manualer og specifikationslister, der kan være uundværlige, når man skal i gang med at bygge og konfigurere sin nye maskine.

(03) Lav en liste over dele

http://pcpartpicker.com

Så snart du har gjort dig nogle tanker om, hvordan den færdige maskine skal se ud, er tiden inde til at organisere sagerne og opregne de komponenter, du vil bruge. Et besøg på http://pcpartpicker.com (se ovenfor) er en god hjælp i denne forbindelse; ikke blot kan man nemt opstille et budget og lave en liste over de komponenter, man vil bruge, websitet angiver også eventuelle kompatibilitetsproblemer, som man ellers kunne overse.

På dette stade bør du nøje overveje dit budget. Man kommer vældig nemt til at bruge for meget på gpu’en, så der ikke bliver råd til en ordentlig strømforsyning. Medmindre du har meget travlt, er det som regel klogt at vente, indtil komponenterne kommer på udsalg. Med lidt tålmodighed bør man kunne spare 10-20 procent på prisen. Og husk én ting: RGB-lys ser nok pænt ud, men prioriter ydelsen højest.

Se også:  Asus ROG G15DH [TEST]: Spil og lir for hele galleriet
(04) Skil det ad

Vi anbefaler altid, at man begynder på ethvert byggeprojekt ved at skille kabinettet ad i dets enkeltdele: Fjern sidepaneler, støvskjolde og vinduer. Hvis du ikke skal bruge harddiskskufferne eller ekstra bøjler, bør du fjerne dem og lade være med at sætte dem i igen.

Det er med til at forbedre luftstrømmen, fordi du maksimerer pladsen i kabinettet, og du får bedre plads til kabelføring. Pas på, når du fjerner fingerskruer, navnlig på glaspaneler. Det er alt for nemt at komme til at efterlade et udtværet og uskønt fingeraftryk på det i øvrigt jomfruelige glas.

(05) Opbevar dele

Lad være med at smide æskerne væk til delene. Især er kabinettets emballage nyttig til opbevaring af paneler under byggeprocessen, og den kan også rumme æskerne fra de øvrige komponenter, som man installerer. Hvis du ligesom vi regelmæssigt bygger pc’er, kan dette hjælpe med til at holde styr på, hvilken komponent der er i hvilken emballage.

Samme ventilator, forskellige blade. De tykke blade er optimeret til højt tryk, mens de tyndere blade maksimerer luftstrømmen.

Bortset fra hensynet til god organisering er det nyttigt at beholde emballagerne for det tilfældes skyld, at du skal udnytte garantien og få erstattet en del. Og når du arbejder med kabinetter med meget glas, kan du ved at gemme vinduespanelerne i den flamingo, der ligger i æsken, forhindre, at de bliver ridset eller knust.

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
Byg din egen pc
gør det selv
manualer
pc
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S