Home » Stationær computer » Pc-byggerens bibel
Pc-byggerens bibel

Pc-byggerens bibel

Share

Fixe boot-problemer

Vi kender det alle: panikken, det håbefulde tryk på “On”-knappen, den dødlignende tavshed. Her er nogle løsninger

Tip 1 det er sikkert hukommelsen

vi har løst boot-problemer, der havde med hukommelse at gøre, så mange gange, man tror, det er løgn. Når man skal løse disse gåder, er det en god ide at bruge bundkortets debug-display. Det viser typisk et tal, der afhænger af bundkortets øjeblikkelige status. Hvis der intet sker på skærmen, og alt er tilsluttet korrekt, skal du tjekke BIOS-debug-koden for at få det første spor. 90 % af gangene siger den, at den ikke kan finde hukommelsen. Dit bedste bud?

Flyt hukommelsen. Virker det ikke? Så flyt processoren. Og hvis det ikke virker, kan du prøve at flytte hukommelsen til de ekstra hukommelsesslots. Har du stadig ikke heldet med dig, må du finde ud af, om din hukommelse er levende. Det gør du ved at afprøve hver blok separat. Sker der stadig ikke noget, må du smide sagerne tilbage i hovedet på leverandøren.

Tip 2 garanti & Returret

der er en grund til, at vi anbefaler at bruge kendte varemærker: garantien. EVGA’s garantier og kundeservice er legendariske, og det samme gælder for Corsair. Hvis man har et problem, henvender man sig til kundesupport-teamet, og så får man sandsynligvis en ny komponent. Hvis sund fornuft, manualen og Google svigter, er det bare med at bruge garantien.

Tip 3 ny Installation af Windows

vi har også oplevet en del problemer med styresystemer, navnlig når vi har overført gamle harddiske til nye systemer. Det kan dreje sig om alt fra driverkonflikter (husk altid at afinstallere AMD/Nvidia-drivere, før du går over til konkurrentens kort) over beskadigede systemfiler til programkonflikter. Vi anbefaler, at man altid har en helt frisk installation af Windows på sit ssd. Ikke en opfriskning, ikke en reset, men en komplet jomfruelig installation.

Tip 4 kabler over det hele

vi har alle prøvet det – glemt at tilslutte pci-e-strøm, forsømt at montere stik til de forreste paneler, håndteret et billigt DisplayPort-kabel … Du kan trygt regne med, at vi alle har præsteret at bygge en maskine og glemme et kabel mindst én gang. Skærmkabler er berygtede i denne sammenhæng.

Vi tør slet ikke tænke på de rædsomme DisplayPort-HDMI-kabler vi i årenes løb har haft mellem hænderne. Man skal med andre ord sørge for, at alt er sluttet til, hvor det skal være. Og at hele systemet er i live.

Auto-Overclocking

Ordet “problematisk” rinder os i hu, når vi tænker på et auto-overclocking bundkort. Vi har efterhånden set det over en del generationer i producenternes forsøg på at få deres bundkort til at skille sig ud fra de andre. Det ses tydeligt med Coffee Lake, når Asus skruer op for standard-VCore i sine bundkort for at forbedre processor-ydelse i benchmarks (kort sagt: mere stabile turbotal ved højere standardfrekvenser).

Se også:  Her er hemmelighederne bag den perfekte gaming-maskine

Det er forrygende, lige indtil man begynder at bemærke temperaturstigninger på 20 grader eller mere i sammenligning med konkurrenterne. Vi har set noget lignende med hukommelsesprofiler. I forbindelse med tidlig AMD-hukommelse blev frekvenssupport spredt hulter til bulter over et væld af bundkort med 2.400, 2.800 og 3.000 MT/sek., og resultatet var blandt andet boot-loops. Threadripper kan stadig ikke understøtte 128 GB ddr4 ved 3.200 MT/sek. Hvad er da løsningen?

BIOS-justering. Hvis du har varmeproblemer, skal du tjekke, at din køler sidder fast på bundkortet. Hvis den gør det, justerer du VCore i overclock-indstillingerne. Vi anbefaler typisk 1,2 V til de fleste udgaver af Intel Sky Lake, Kaby Lake og Coffee. Til hukommelsesfrekvenser kan du prøve at bruge XMP-indstillinger og sænke frekvensen med 200 MHz eller så for at afhjælpe nogle tilfælde af overclock-hovedbrud.

Installationsprotokol

Uanset om du bygger en splinterny maskine eller opfrisker en gammel en med en ny Windows-installation, vil vores uvurdelige installationsguide få dit system til at køre som på skinner

Tip 1 opdater BIOS

BioS-opdateringer var tidligere en skræmmende prøvelse, der førte til lammede bundkort og døde cpu’er. I dag er det en fornuftig beskæftigelse, og vi anbefaler, at man opdaterer sin BIOS, hver gang der kommer en ny. Gå til din bundkortproducents website, find den rette side til din model, og gå til supportsektionen.

Gå til driver-downloads, og led efter BIOS-undersektionen. Download den nyeste version. Pak filen ud på et 4 GB-USB-drev, der er formateret til FAT 32-filsystemet, og slut det til bundkortets bagside. Gå ind i BIOS og find værktøjet til BIOS-opdatering i de avancerede menuer. Vælg USB-drevet, find filen, og indlæs den – så tager bundkortet sig af resten.

Tip 2 ventilator-kurver

nu du er i BIOS, kan du lige så godt overveje at justere ventilatorkurverne. Hvis du slutter alle dine ventilatorer til PWM-headere, kan en fredelig ventilatorkurve reducere støjen og gøre din pc-oplevelse langt mere tilfredsstillende. Det varierer fra kort til kort, men vi anbefaler, at du vælger en lav kurve (35 procent strøm) hele vejen op, indtil du rammer en temperatur på omkring 60 grader C. Derefter kan du begynde at skrue op for kurverne.

Se også:  Guide: Overfør nemt dine fotos fra iPhone til pc
Tip 3 Installation af Windows via USB

Installation af et frisk eksemplar af Windows 10 er relativt enkel nu om dage, navnlig hvis du har beholdt din digitale nøgle, eller din Windows 10-licens er knyttet til din Microsoft-konto. Gå til https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10, download værktøjet på et 8 GB-USB-drev. Slut USB-drevet til maskinens bagside, og boot fra USB-drevet. Her skal du blot følge anvisningerne. Du bliver bedt om at logge på din Microsoft-konto under installationsprocessen.

Det kan du gøre nu; du kan også oprette en lokal konto og vende tilbage senere. Når du er logget ind og er på skrivebordet, kan du skrive “Activation” i Start-menuen og enten logge på din Microsoft-konto for at bekræfte din nye installation, eller du kan indsætte din Windows-kode – så er du færdig. Hvis du har adgang til internettet, er tiden inde til at installere eventuelle opdateringer.

Tip 4 Installations-Procedure

hvad så? Chipsæt. Gå tilbage til bundkort-producentens website, gå til support og driverdownloads, og download den nyeste chipsætdriver til din maskine. Så snart du har den, downloader du andre drivere eller funktioner, som du har brug for. Til en letvægtsmaskine skal du faktisk kun bruge LAN- og audio-drivere.

Installer først chipsættet, og klik så på “Restart.” Nu kan du installere resten. Dernæst henter du dine grafikdrivere. Som standard installerer Windows en ældre drivervariant via Windows Update. Gå til www.geforce.com/drivers eller http://support.amd.com/en-us/download, og download den nyeste driver til dit kort.

Tip 5 Ninite

til sidst er tiden kommet til at installere de programmer, du skal bruge. Ninite (www.ninite.com) er vores foretrukne redskab til hurtig installation af essentielle applikationer. Vælg de programmer, du ønsker, og installer direkte på dit C-drev. Hvis du ønsker at beholde Steam på et separat drev, springer du det over og installerer det separat. Når det er gjort, er du færdig.

1 2 3 4 5 6 7Forrige

TAGS
Byg din egen pc
byg selv
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S