Home » Stationær computer » Pc-byggerens bibel
Pc-byggerens bibel

Pc-byggerens bibel

Share

Generelle byggetips

Det er klogt at opfriske sagerne af og til – ting ændrer sig, metoder bliver justeret, og standarder smelter sammen

Tip 1 AMD-CPU-Installation

bortset fra Threadripper har AMD holdt sig til pin-grid array-løsningen (PGA). De pins, der forbinder bundkortet og cpu’en, ligger på processoren, ikke på bundkortets sokkel, hvilket medfører færre beskadigede kort. Når du skal installere en AM4-processor, skal det gyldne hjørne på chippen passe med det tilsvarende hjørne på soklen. Løft sikringsarmen på soklen, sæt forsigtigt processoren på plads, tryk den på midten, indtil den sidder fast, og før så sikringsarmen ned, således at det hele bliver låst på plads.

Tip 2 Intel-CPU-Installation

når du skal installere en LGA-processor, løfter du sikringsarmen ud og op. Dernæst løfter du bøjlen op, idet du lader plastik-beskyttelsesdækslet sidde. Placer processorens gyldne trekant ved den tilsvarende trekant på soklen, idet du forsigtigt sætter processoren på plads. Vrid den en lille smule for at sikre dig, at den sidder rigtigt.

Før igen bøjlen ned, så den sidder fast under torx-skruen, og før så sikringsarmen ned, og lås den på plads.Plastikdækslet springer af på enhver LGA 115X-platform, mens du på 2011-sokler skal trække lidt i den.

Tip 3 brug af varmepasta

når du skal installere en LGA-processor, løfter du sikringsarmen ud og op. Dernæst løfter du bøjlen op, idet du lader plastik-beskyttelsesdækslet sidde. Placer processorens gyldne trekant ved den tilsvarende trekant på soklen, idet du forsigtigt sætter processoren på plads. Vrid den en lille smule for at sikre dig, at den sidder rigtigt. Før igen bøjlen ned, så den sidder fast under torx-skruen, og før så sikringsarmen ned, og lås den på plads. Plastikdækslet springer af på enhver LGA 115X-platform, mens du på 2011-sokler skal trække lidt i den.

Se også:  Her er hemmelighederne bag den perfekte gaming-maskine
Tip 4 hukommelses-Installation

når du skal installere en LGA-processor, løfter du sikringsarmen ud og op. Dernæst løfter du bøjlen op, idet du lader plastik-beskyttelsesdækslet sidde. Placer processorens gyldne trekant ved den tilsvarende trekant på soklen, idet du forsigtigt sætter processoren på plads. Vrid den en lille smule for at sikre dig, at den sidder rigtigt.

Før igen bøjlen ned, så den sidder fast under torx-skruen, og før så sikringsarmen ned, og lås den på plads. Plastikdækslet springer af på enhver LGA 115X-platform, mens du på 2011-sokler skal trække lidt i den.

Tip 5 M.2-Installation

Installation af verdens nyeste og bedste M.2-pci-e-ssd’er afhænger af, hvilket bundkort du installerer dem på. Nogle har monteret kølere, andre har det ikke. Men den grundlæggende teori er ret enkel: Brug en lille skruetrækker til at fjerne de bittesmå stjerneskruer, der holder M.2 nede, placer M.2-stikket i forhold til slottet, og skub det på plads, indtil det siger klik. Sørg for, at det er linet op med monteringspunktet i den anden ende, og skru den lille skrue på plads igen.

Se også:  Guide: Overfør nemt dine fotos fra iPhone til pc

Du kan være nødt til at flytte monteringspunktet afhængig af længden på dit ssd, og der kan være en ekstra køler, der skal tilføjes, før du igen skruer skruen i (husk at fjerne varmepudens mærkat først), men det er også alt.

Tip 6 PCI-e-Installation

når det gælder om at installere grafikkort og andre pci-e-kort, skal du først fjerne de bageste pci-e-dæksler fra kabinettet. Dernæst liner du omhyggeligt dit kort op med pci-e-slottet på bundkortet og skubber det forsigtigt på plads, indtil det siger klik. Husk at installere din gpu i det øverste pci-e-slot af hensyn til ydelsen.

Der findes forskellige slotlængder til forskellige formål. PCIe x16 er de længste, og de er beregnet til gpu’er. Du finder måske nogle slots, der ligner PCIe x16, men som faktisk er x8. Det kan du afgøre ved at se, om slottets pins rækker halvvejs ind eller helt ind til enden.

TAGS
Byg din egen pc
byg selv
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S