Home » Stationær computer » Pc-byggerens bibel
Pc-byggerens bibel

Pc-byggerens bibel

Share

Klæd kabinettet af

Du har købt al hardwaren, og dit værktøj er parat – hvordan sikrer du dig nu, at projektet forløber så nemt som overhovedet muligt?

Tip 1 Klæd kabinettet af

det første, du skal gøre (bortset fra at lægge al hardwaren frem og naturligvis tage et billede til Instagram), er at klæde dit kabinet af til skindet. Fjern omhyggeligt alle de paneler, du kan finde. Du kan også fjerne støvfiltrene og eventuelle harddiskskuffer, som du ikke har brug for. Det forbedrer luftstrømmen, gør projektet langt nemmere at styre i de tidlige stadier og forhindrer, at du kommer til at beskadige nogle af de mere æstetisk tilfredsstillende paneler (den pokkers børstede aluminium).

Tip 2 opbevar sagerne

det er klogt at gemme originalemballager, indtil garantien udløber. Men i mellemtiden kan du bruge den kasse, som kabinettet lå i, til noget fornuftigt. De store sidepaneler og glasruder kan ligge trygt i kabinetkassen mellem polystyrenstykkerne. Så sikrer du dig, at de ikke kommer til skade eller bliver væk. Du ved, hvor de er, og du kan være sikker på, at de ikke vælter eller bliver ridset undervejs i processen.

Se også:  PC-byggerens håndbog: Alt du skal vide, når du bygger computeren selv
Tip 3 Mediter

Du bør kunne se for dig, hvor hardwaren skal være. Det er oplagt at lave en testplacering: Anbring din hardware der, hvor du tror, at den skal være, og sørg for, at der ikke er nogen dele, der er i konflikt med hinanden. Forestil dig kabelføringen, og sørg for, at der er plads til ventilatorerne. Det vil i det lange løb spare tid.

Tip 4 ud med standard-ventilatorerne

de fleste standardventilatorer er mere end tilstrækkelige til at levere en form for køling, men hvis du har sans for detaljerne, vil du ønske dig mere ydelsesorienterede ventilatorer. Og hvis du vil have noget, der er lidt mere stille, er det afgjort bedst at udskifte de almindelige polypropylen-blade.

Med uhæmmet adgang til alle områder er det nemt at føre kablerne bag kabinettet og installere dem uden bekymring for, at kabinettet bliver for tungt, når det hele er placeret. Der er dog en ting, som du bør vente med at installere, og det er eventuelle væskekølere. Vandblokken og rørene vil nemlig være i vejen i løbet af installationsprocessen, hvis du ikke gør det. Og hvis der er trangt foroven i kabinettet, kan det være klogt at vente med at fylde op der, i hvert fald indtil du har haft mulighed for at tilslutte bundkortets strømkabler plus andre ventilatorkabler, som du får brug for.

Se også:  Guide: Byg den perfekte gaming-pc

 

Tip 5 rettidig kabelføring

Når man arbejder med kabinetter i den billige ende, hvor der er beskeden plads til at håndtere kabler, er det klogt at installere kabelføringen på forhånd og dermed opnå et renere og mere ordentligt resultat uden nødvendigvis at sprænge banken. Der er navnlig ét kabel, som kan give problemer, og det er otte-pin-EPS, altså cpu-strømmen. Ved kabinetter uden plads til kabelføring kan man føre cpu-kablet under selve bundkortet og ind i kabinettets øverste venstre hjørne.

Når man har installeret og sikret bundkortet (naturligvis uden at glemme i/o-pladen), kan man installere cpu-kablet og sikre, at det ikke er i vejen. Ved mere kostbare kabinetter og med modulære strømforsyninger er tiden her inde til at beslutte, hvilke kabler man får brug for. Så kan man installere dem alle og fæstne dem til kabinettets bagside ved hjælp af de kabelbånd, vi tidligere har nævnt.

TAGS
Byg din egen pc
byg selv
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S