Home » AOD Pro » Mangeårig VMware-chef bliver ny chef hos truet Intel
Mangeårig VMware-chef bliver ny chef hos truet Intel

Mangeårig VMware-chef bliver ny chef hos truet Intel

Share

Siden 2012 har Pat Gelsinger været CEO hos VMware, men vender nu tilbage til et udfordret Intel som CEO

Pat Gelsinger har mere end 40 år på bagen i tech-branchen, og de sidste otte år har han brugt som CEO hos virtualiseringsfirmaet VMware.

Nu skifter Pat Gelsinger så titlen ud med en tilsvarende som CEO hos chipgiganten Intel. Men det er ikke første gang, at Pat Gelsinger betræder de hellige haller hos verdens største chip-producent.

Faktisk startede han sin karriere hos Intel, og var hos firmaet lige over 30 år, inden han blev chef for VMware. Og det blev til næsten 10 år som chef hos VMware, inden han så nu vender tilbage til stedet han for alvor startede karrieren.

Pat Gelsinger tiltræder stillingen som CEO 15. februar, hvor midlertidig CEO, Bob Swan, forlader stillingen.

Se også:  Nye løsninger fra VMware skal gøre det nemmere at køre multicloud

I en pressemeddelelse fra Intel skriver bestyrelsesformanden hos Intel, Omar Ishrak:

”Pat er en erfaring leder i teknologibranchen med en flot historik om innovation, talentudvikling, og med en dyb viden om Intel. Han vil fortsætte et værdibaseret kulturelt lederskab, med et hyper-fokus på operationel handling.”

Intel taber terræn

Intel er i øjeblikket i en situation, hvor de mister terræn til konkurrenter som AMD og Qualcomm, og det er en af årsagerne til, at de har trukket Pat Gelsinger tilbage til firmaet.

”Efter nøje overvejelser har bestyrelsen konkluderet, at lige nu er det det rigtige tidspunkt at lave denne ændringer i ledelse, så vi kan trække på Pats teknologi- og ingeniørekspertise under en kritisk periode Intels transformationsperiode,” skriver Omar Ishrak i pressemeddelelsen.

Pat Gelsinger er glad for at komme ’hjem’ til Intel igen. Han fortæller i pressemeddelelsen at han betragter det som er privilegie og en ære at vende ”hjem” i rollen som leder. Og han er stolt over at have begyndt hans karriere hos Intel, og lært af folk som legenderne Grove, Noyce og Moore.

Se også:  Intels nye cpu-generation og fremtiden

Pat Gelsingers karriere har været koncentreret om teknologi. Med en uddannelse som ingeniør i baghånden, startede han hos Intel, hvor hans karriere løb over 30 år, og han blev her deres første CTO og drev udviklingen af USB og Wi-Fi. Han designede den oprindelige 80486-processor, ledte 14 forskellige mikroprocessorprojekter og havde nøgleroller i udviklingen af Core- og Xeon-familierne.

Fra Intel smuttede han til EMC, hvor han fik rollen som COO i deres Information Infrastructure Products-afdeling, og derfra kom han så til VMware i 2012, og var derved en del af virksomheden da den blev opkøbt af Dell Technologies.


TAGS
intel
VMWare

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S