Home » Sikkerhed » Danskernes it-hygiejne halter efter resten af Europa
Danskernes it-hygiejne halter efter resten af Europa

Danskernes it-hygiejne halter efter resten af Europa

Share

En ny, stor undersøgelse fra Kaspersky Lab afslører nu, at danskerne er blandt de dårligste i Europa til at skifte adgangskoder. Kun 10 procent af os skifter adgangskode en gang om måneden – i Italien er tallet 26 procent.

Undersøgelsen, der går under navnet ”Passwords are like underwear” er udført i Danmark, Norge, England, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien og Holland. Med titlen forsøger Kaspersky Lab at sætte fokus på, hvor vigtigt det er at skifte sine password ofte. Det er faktisk så vigtigt, at du burde skifte adgangskoder, som du skifter underbukser.

It-hygiejnen er ikke i orden

I Danmark har vi ifølge undersøgelsen rigtig god personlig hygiejne, når det kommer til at skifte underbukser. 84 procent siger nemlig, at de skifter underbukser næsten hver dag, men vi halter gevaldigt bagefter i forhold til at skifte adgangskoder. Over halvdelen af danskerne (57 procent) skifter således adgangskoderne til deres værdifulde online-identitet to gange om året eller sjældnere. 12 procent svarer, at de aldrig ændrer deres koder.

Se også:  Berygtet hackergruppe angriber Pfizer for at stjæle vaccine-information

”Mange tror, at passwords ikke beskytter særligt godt, og at de blot er endnu et krav i rækken fra it-eksperter, så vi kan føle os trygge. Men virkeligheden er, at cyberkriminelle bruger en masse tid og ressourcer på at forsøge at stjæle de passwords, der beskytter vores sårbare informationer. Og netop derfor er det vigtigt at skifte dem ofte”, udtaler Leif Jensen, General Manager Nordics hos Kaspersky Lab.

Vi deler adgangskoder med venner og familie

Kun hver fjerde dansker (29 procent) har delt undertøj med venner eller familie, men kigger vi på lysten til at dele adgangskoder er vi straks mere lemfældige. Således har næsten halvdelen af os (47 procent) givet en ven eller et familiemedlem adgang til personlige mails, sociale medier eller andre private oplysninger. 23 procent har gjort det i nødstilfælde, men hele 24 svarer, at de ikke har noget imod at dele deres koder.

Men ville du helst dele dit undertøj eller din adgangskode med venner eller familie, hvis du blev sat over for det valg? Når man spørger danskerne, er svaret klart. Vi vil meget hellere dele vores underbukser (78 procent) end vores adgangskoder (22 procent). Her ligger vi relativt i toppen inden for cybersikkerhed sammen med Holland (80 procent vil hellere dele underbukser), mens lande som Italien (63 procent), England (65 procent) og Frankrig (69 procent) tager knapt så tungt på det.

Se også:  Virksomheder vil droppe adgangskoderne her i 2021

Mere udsat uden underbukser

Føler du dig mest udstillet ved at forlade dit hjem uden undertøj på, eller ved at vide, at der er adgang til dine personlige oplysninger på nettet uden adgangskode? 80 procent af os vil foretrække den frie adgang til personlige oplysninger. Vi vil altså under ingen omstændigheder undvære vores undertøj. Hvis vi kigger på England eller Italien er det kun to ud af tre, der føler sig mere udsat uden underbukserne.


TAGS
Adgangskode
kaspersky
password

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S