Home » Internet » Pas på når du googler
Pas på når du googler

Pas på når du googler

Share

Hvert tredje søgeord kan føre til skadelige hjemmesider. Det kan derfor godt betale sig at holde øje med, hvad du klikker på

Ifølge en ny Norton-undersøgelse fører mere end hvert tredje af de mest populære søgeord til resultater, hvor mindst 10 procent af linkene er skadelige. Det betyder, at såvel computere som personlige informationer er i fare.

Norton holdt øje med de 300 mest populære søgninger og analyserede 30.000 søgeresultater dagligt for at følge deres placering over en tre måneders periode i foråret. Søgeemnerne dækkede alt fra sportsbegivenheder til sangtekster til det seneste nyt i kriminalsager.

Ved at snyde søgemaskinen viste det sig at være muligt for hackerne at placerer deres ondsindede hjemmesider højt blandt søgeresultaterne. Visse dage gav mere end 250 af de 300 mest populære søgninger flere end 10 procent ondsindede links i de første 100 resultater.

De ondsindede hjemmesider kan gemme alt fra falsk antivirus og trojanere, som opsnapper personlige oplysninger, til direkte skadelig kode, som sniger sig ind på computeren for at lave ravage.

Det kan derfor godt betale sig at være passelig med, hvilke links man klikker på, og tjekke en ekstra gang om et link ser troværdigt ud.


TAGS
google-søgning
virus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S