Home » Sikkerhed » Pas på Valentines-svindel på nettet
Pas på Valentines-svindel på nettet

Pas på Valentines-svindel på nettet

Share

Har du endnu ikke købt valentinesgaven til din udkårne og overvejer at bestille den på nettet? Så er der god grund til at holde et vågent øje med dine klik online, advarer IT-Sikkerhedsekspert.

Det er nemlig ikke alle, der er på jagt efter kærligheden denne dag. Utallige it-svindlere er på jagt efter dine penge, og for dem betyder Valentinesdag, at der er endnu en højtid lige om hjørnet, hvor godtroende internetbrugere frarøves penge og personlige oplysninger.

Den danske IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com advarer mod at klikke på mistænkelige links. Specielt i dagene op til Valentinesdag.

Elektroniske lykønskningskort, falske blomsterhandlere, phishing e-mails og falske tilbud på de sociale medier er bare nogle af de fupnumre, som du skal være opmærksom på.

“Hvis du overvejer at bestille blomster eller smykker til din Valentinesdate, så bestil det fra en af de sider, du i forvejen kender til. Hop ikke i fælden, hvis du ser et billede af et par flotte øreringe i ægte guld til en alt for billig pris. Alt andet lige er det altid en god idé at tjekke en webshop på Trustpilot, hvor du kan se andre brugeres anmeldelser, før du bestiller varer på nettet,” siger Janus R. Nielsen.

Her er en række eksempler på Valentines-fupnumre, som du skal være ekstra opmærksom på:

Elektroniske lykønskningskort

Fald ikke for elektroniske lykønskningskort, som du får tilsendt på mail eller på de sociale medier. Svindlerene kan let udgive sig for at være Hallmark eller andre populære afsendere af lykønskningskort. Hvis ikke du er sikker på, at nogle har sendt dig et elektronisk kort, skal du aldrig klikke på links eller følge instruktioner for at downloade software for at kunne åbne kortet.

Falske webshops

Vær opmærksom på falske webshops, der ikke oplyser telefonnumre, adresser og CVR-numre. Viser det sig at en webshop, der har et CVR-nummer alligevel ser mistænkelig ud, kan du kontrollere nummeret på cvr.dk for at være sikker på, at det ikke er svindlere, der står bag siden.
Phishing e-mails

Vær kritisk overfor e-mails med Valentines-tilbud på smykker, tøj, blomster osv., der lover dig 50 % eller en usædvanlig god pris på dine køb. Også selvom afsenderen er velkendt, er det en god idé at være opmærksom. Hold gerne musen over linket i mailen for at tjekke hvilken webadresse, det fører til. Tjek også afsenderadressen i e-mailen.

Fup på de sociale medier

Tænk dig om en ekstra gang før du klikker på en romantisk Valentines-video eller downloader et specielt tema i anledning af Valentinesdag. Vær også opmærksom på annoncer med fantastiske tilbud på chokolade, smykker eller undertøj, som it-svindlerne vil forsøge sig med til de personer, der er på udkig efter en gave i sidste øjeblik. Tag derfor ingen desperate beslutninger, selvom du er sent ude.


TAGS
phisphing
valentines day

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S