Pas på Valentines-svindel på nettet

Pas på Valentines-svindel på nettet

Share

Har du endnu ikke købt valentinesgaven til din udkårne og overvejer at bestille den på nettet? Så er der god grund til at holde et vågent øje med dine klik online, advarer IT-Sikkerhedsekspert.

Det er nemlig ikke alle, der er på jagt efter kærligheden denne dag. Utallige it-svindlere er på jagt efter dine penge, og for dem betyder Valentinesdag, at der er endnu en højtid lige om hjørnet, hvor godtroende internetbrugere frarøves penge og personlige oplysninger.

Den danske IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com advarer mod at klikke på mistænkelige links. Specielt i dagene op til Valentinesdag.

Elektroniske lykønskningskort, falske blomsterhandlere, phishing e-mails og falske tilbud på de sociale medier er bare nogle af de fupnumre, som du skal være opmærksom på.

Se også:  Nu går hackerne efter dig personligt

“Hvis du overvejer at bestille blomster eller smykker til din Valentinesdate, så bestil det fra en af de sider, du i forvejen kender til. Hop ikke i fælden, hvis du ser et billede af et par flotte øreringe i ægte guld til en alt for billig pris. Alt andet lige er det altid en god idé at tjekke en webshop på Trustpilot, hvor du kan se andre brugeres anmeldelser, før du bestiller varer på nettet,” siger Janus R. Nielsen.

Her er en række eksempler på Valentines-fupnumre, som du skal være ekstra opmærksom på:

Elektroniske lykønskningskort

Del denne