Home » Internet » Pas på platuglernes Wi-Fi-forlængere
Pas på platuglernes Wi-Fi-forlængere

Pas på platuglernes Wi-Fi-forlængere

Share

Se dig for, før du bruger penge på at booste dit trådløse netværk. Her afslører vi to Wi-Fi-forstærkere, som markedsføres intensivt på nettet. De anvender Wi-Fi-teknologi fra 2009, hvilket gør dem ubrugelige

Der er mange platugler på nettet. Tidligere har vi afsløret en ubrugelig elspareboks (AOD 1/22). Her advarer vi dig mod to Wi-Fi-forstærkere, som markedsføres flittigt på nettet. De virker, men de booster ikke dit trådløse netværk, tværtimod.

Ideen med en Wi-Fi-forstærker/extender/repeater – kært barn har mange navne – er, at den skal logge sig på et svagt Wi-Fi-signal, forstærke det og sende det videre, så det rækker længere og gør forbindelserne hurtigere.

Wi-fi-standard fra 2009

De to enheder, vi kigger på her, Wifi DuoBoost og Wifi XtraBoost, er fremstillet i Kina, distribueres globalt af TechFibrr i Litauen og koster præcis det samme – 350 kroner inklusive forsendelse.

De er baseret på den samme elektroniske platform, nemlig en MT7628KN-chip fra Mediatek. Denne chip blev lanceret i 2014, og den kører i et endnu ældre teknologisk hjulspor: 802.11n fra 2009, der nu kaldes Wi-Fi 4 og ligger tre generationer under den aktuelle højdespringer – Wi-Fi 6E. En extender i samme klasse fra et anerkendt fabrikat som Xiaomi, D-Link eller TP-Link kan købes hos en dansk forhandler som Proshop for ned til 104 kroner.

Se også:  Asus RP-AX56 [TEST]: Skarp extender til skarp pris

Under ideelle forhold kan DuoBoost og XtraBoost komme op på 300 Mbps på 2,4 GHz-frekvensbåndet – det mere rummelige 5 GHz-bånd findes ikke på disse enheder. Vores reference-smartphone rapporterer, at den fødes med en netværkshastighed omkring 100 Mbps.

TESTET: Wifi DuoBoost-extender ligner umiddelbart flere af markedets billigste extendere. Dens to eksterne antenner forbedrer dens performance en smule, og den har to RJ45-porte, men dens byggekvalitet ligger i den meget lave ende.

Det er omkring en tiendedel af, hvad vi kan opnå med vores YouSee-modem.
Om DuoBoost skriver onlinebutikken: ”Der er ikke behov for installering, den skal bare sættes i en stikkontakt, og så kan du nyde den højere hastighed.”

Se også:  Mesh-routere [STORTEST]: Mesh til business – og pleasure

Hertil kan vi bare sige, at det sker der intet andet ved, end at der kommer liv i to lysdioder. Beskrivelsen af fætter XtraBoost kommer virkeligheden lidt nærmere: ”Med WPS-funktionen kan du opkoble dig hurtigere og nemmere og få en stærkere og helt pålidelig internetforbindelse med det samme.”

Vi kan bekræfte, at WPS (Wi-Fi Protected Setup) virker med begge boostere. Denne parring resulterer i et nyt netværksnavn (SSID), der er det samme som det oprindeligt indlæste, men med ”_Ext” tilføjet.

TESTET: Den teknologisk identiske Wifi XtraBoost-extender kommer i en sort, trist finish og har en enkelt RJ45-port, som ikke er noget bevendt i vores it-miljø. WPS-knappen bruges til at parre forstærkeren med en eksisterende router.

Det betyder, at man skal sørge for, at smartphones og andre trådløst opkoblede enheder er indstillet til dette netværk. Boost-producenterne har også produceret betjeningsvejledninger på glimrende dansk, som fortæller, hvordan man via en browser kan konfigurere enhederne i forskellige tilstande.

Vi må desværre melde, at vi ikke har kunnet tilgå boosterne på denne måde. Vi kan forestille os, at der er sket noget med firewalls og sikkerhed, siden Mediatek-chippen blev udviklet.

Der er ingen apps til de to boostere. I dag tager vi det nærmest for givet, at hvis der ikke er en QR-kode eller i det mindste et app-navn på kassen til et it-produkt, er det ikke af nyere dato.

TAGS
Range Extender
trådløs netværk
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S