Home » Sociale medier » Pas på når du deler feriebilleder på Facebook: Her er 4 gode råd
Pas på når du deler feriebilleder på Facebook: Her er 4 gode råd

Pas på når du deler feriebilleder på Facebook: Her er 4 gode råd

Share

Mange danskere tjekker ikke deres privatindstillinger på Facebook, hvilket giver tusindvis af fremmede personer lov til at følge med i private feriebilleder  

Sommerferien er lige om hjørnet og selvom den måske ikke bliver helt, som mange havde håbet på pga. corona-pandemien, ser mange danskere alligevel muligheden for at tage på ferie.

Uanset om sommerferien byder på storbyferie i Berlin, en forlænget weekend-tur til København eller sommerhustur til den jyske vestkyst, er det de færreste der glemmer at tage det digitale udstyr med på turen.

Efter en hel dag fyldt med en masse nye indtryk, er der mange, der foretrækker at lægge billeder af dagens begivenheder på Facebook.

Det kan dog få store konsekvenser, hvis ikke du tjekker dine privatindstillinger, inden du tager på ferie.

IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet AnyTech365 giver dig her en række gode råd til at sikre dit privatliv på ferien:

Lad kun dine venner følge med

Se også:  Verdens bedste fotos kåret: Se dem her ...

– Tænk på hvem der kan følge med i dine Facebook-opdateringer. Selvom din profil ikke er offentlig, så alle kan se den, kan rigtig mange mennesker alligevel følge med, hvis din profil er åben for dine venners venner. Kender du dine venners venner? Det kan være en onkels vicevært, en arbejdskollegas fætter eller andre fremmede personer, du slet ikke kender, der kan følge med i alt du foretager dig på ferien, forklarer IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen og foreslår følgende:

– En god idé er at gå ind i dine sikkerhedsindstillinger på Facebook og gøre din profil privat.

Klik på den lille pil øverst i højre hjørne, så på ”Indstillinger” og derefter ”Beskyttelse af personlige oplysninger”. Her kan du vælge, at det kun er dine venner, der kan se dine fremtidige opslag. Under ”Tidslinje og tagging” kan du indkredse, at det kun er dine venner, der kan se, hvad andre slår op på din tidslinje og de opslag, som du er tagget i på din tidslinje.

Se også:  Professionel fotospecialist springer ud på forbrugermarkedet med ny objektivserie

Lav eventuelt en lukket gruppe med de venner og familie, som du ønsker at dele dine feriebilleder med.

Overvej hvilke informationer du videregiver

Førhen kiggede indbrudstyve efter tomme indkørsler, men i dag kan de sidde hjemme og tjekke hvilke huse, der står tomme takket være åbne Facebook-profiler. Det er derfor utrolig vigtigt at sikre sine privatindstillinger, så hvem som helst ikke kan følge med i, hvor du befinder dig henne.

Tænk over hvad du skriver i dine statusopdateringer. Undlad at skrive at huset står tomt og hvor længe du er væk. Undgå også at sende beskeder med private informationer på dine venners vægge, så uvedkommende ikke kan følge med i, hvor ekstranøglen ligger eller at bagdøren til sommerhuset ikke er låst. Send i stedet en privatbesked.

TAGS
Facebook
feriefotos
foto

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S