Home » Sociale medier » Pas på med at geotagge dine billeder, når du er på ferie
Pas på med at geotagge dine billeder, når du er på ferie

Pas på med at geotagge dine billeder, når du er på ferie

Share

Mere end hver fjerde dansker afslører gerne, hvor de befinder sig i sommerferien, ved at bruge geotags, når der deles billeder på Facebook og andre sociale medier. Det kan hjælpe indbrudstyve til at vide at der er fri bane til at plyndre hjemmet

”Hej, vi er i Las Palmas, så bryd bare ind i vores hus.” Den besked er der næppe mange danskere, der klistrer op på hoveddøren, inden de tager afsted på sommerferie. Og så alligevel. Mere end hver fjerde af os deler nemlig billeder med såkaldte geotags på de sociale medier. Det viser nye tal fra Deloitte. Det betyder, at venner og familie kan se, hvor i verden vi befinder os. Det kan indbrudstyvene også.

“Geotagging er et meget udbredt fænomen, som ganske enkelt betyder, at man kan se, hvor et billede er taget henne, såfremt det er taget med en smartphone. Det kan lade sig gøre, fordi vores smartphones har en indbygget GPS, der altid ved, hvor vi befinder os og dermed også kan regne ud, hvor vi er, når vi fotograferer”, siger cyberekspert i Deloitte Kim Schlyter.

Se også:  Nu kan du slette alt hvad Facebook ved om din færden på nettet

Selve geotagget bliver ikke vist på billedet, men ligger i stedet gemt i baggrundsfilen. Det kan systemer som Facebook og Instagram afkode.

“For så vidt er geotags enormt praktiske. Man behøver aldrig selv huske, hvor et givent billede er taget. Samtidig er der jo også mange, der gerne vil dele deres position med familie og venner på de sociale medier. Det er en smart måde at følge med i hinandens liv”, siger Kim Schlyter.
“Mindre smart er det, at andre kan følge med i, hvor man befinder sig i verden”, mener han.

“I undersøgelsen siger hele 28 pct. af den voksne befolkning, at de deler billeder med geotags på for eksempel Facebook, Instagram og Twitter. Det svarer til mere end 1,3 mio. danskere, som altså gladeligt viser omverdenen, hvor de befinder sig. Groft sagt svarer det til at hænge et skilt på sin hoveddør, som indbrudstyvene kan læse. De er jo ikke dummere, end de også kan følge med på de sociale medier.

Se også:  Helt nyt Facebook-design med mørk tilstand - sådan får du det

Kim Schlyter opfordrer derfor til, at man passer på med geotags særligt i ferierne, der er højsæson for indbrud:

“En iPhone er for eksempel pr. automatik indstillet til at lægge geotags på billeder. Går man ind i telefonens indstillinger, kan man dog meget let slå funktionen fra. Er man tre uger på Mauritius, og står parcelhuset tomt derhjemme, er det i hvert fald en mulighed, man bør overveje.
25 procent af danskerne deler af og til billeder med geotags, mens 3 procent gør det ofte. 65 procent gør det aldrig.

Tal fra undersøgelsen:

Deler du billeder med geotags på sociale medier som Facebook eller Instagram?
3 pct. gør det ofte
25 pct. gør det af og til
65 pct. gør det aldrig
7 pct. svarer ”ved ikke”

Tallene er baseret på i alt 1000 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.


TAGS
Facebook
ferie
geotagging

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S