Home » Sikkerhed » Pas på falske mails fra Sundhedsstyrelsen
Pas på falske mails fra Sundhedsstyrelsen

Pas på falske mails fra Sundhedsstyrelsen

Share

Der florerer i øjeblikket falske e-mails og sms’er med beskeden om at Sundhedsstyrelsen har sendt ny digital post. Det kan koste dyrt at besvare dem

Et af de ældste tricks, som it-kriminelle stadig benytter sig af i dag, er at narre godtroende internetbrugere til at klikke på et falsk link og indtaste deres kreditkortoplysninger. Desværre virker det gamle trick stadig.

Nu er det Sundhedsstyrelsen, der står for tur for svindlernes fup-numre.

I beskeden er der et link, som åbner en falsk hjemmeside, som opfordrer modtageren til at indtaste NemID-oplysninger, der herefter vil kunne misbruges af de kriminelle afsendere.

Hvis du modtager en sådan mail eller sms, skal du slette den og ikke klikke på linket.

I beskeden står, at du har modtaget en besked fra Sundhedsstyrelsen, og at du kan logge på sundhedsstyrelsen.net. Det er IKKE Sundhedsstyrelsens side. Adressen leder til en falsk hjemmeside.

Den falske side ligger på .net-domænet, mens Sundhedsstyrelsens rigtige hjemmeside ligger på .dk -domænet.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Svært at gennemskue

Selvom medierne og troværdige virksomheder ofte advarer mod denne type af svindel, er der stadig rigtig mange, der falder i fælden, da disse e-mails og beskeder efterhånden ser mere og mere ægte ud. Dertil kommer at angsten for corona-virus lige nu gør at mange er ekstra opmærksomme på meddelelser fra sundhedsvæsenet.

Se også:  8,8 mio. hackertrusler med Covid-19 blokeret

– Det er utrolig nemt for svindlerne at sende tusindvis eller endda titusindevis af falske e-mails og beskeder afsted, der stort set ligner en original besked, som er tilfældet her. Dobbelttjek altid hvem afsenderen er, og er du det mindste i tvivl, så kontalt afsenderen, inden du trykker på noget, siger it-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet AnyTech365.

Mange skammer sig over at være blevet ramt af netsvindel, men det er der ingen grund til. Disse e-mails og beskeder ser ægte ud og er ofte skrevet på perfekt dansk.

Sundhedsstyrelsen opfordrer alle der har indtastet personlige oplysninger på den falske side til straks at spærre sit nøglekort, kontakte sin bank og politiet, hvis du oplever, at dine oplysninger bliver misbrugt.

Se også:  Nu er den første corona-tracking app klar

Et eksempel på den falske besked:

Sådan kan en fupmail se ud.

Sådan kan en fupmail se ud.

Her er en række råd fra AnyTech365 til at undgå phishing:
– Svar ikke på e-mails eller beskeder, der beder om personlige eller finansielle oplysninger.
– Husk på at banker og andre store virksomheder aldrig vil bede dig om at oplyse dine adgangskoder eller kontooplysninger via e-mail eller telefon.
– Åben aldrig en vedhæftet fil og klik aldrig på et link i en e-mail, hvor du ikke er 100% sikker på, hvem afsenderen er.
– Kontakt afsenderen, hvis du er i tvivl om e-mailen er falsk eller ej.
– Modtager du en mail fra f.eks. SKAT, hvor du kommer videre til en hjemmeside, så tjek altid om URL-adressen stemmer overens med SKATs hjemmeside. Er linket falsk, vil URL-adresserne aldrig være de samme.
– Sørg for regelmæssigt at tjekke dine kontoudtog, så du ikke først efter et halvt år reagerer på transaktioner, du ikke kender til. Kontakt din bank, hvis du oplever noget mistænksomt.


TAGS
corona
phisphing
sikkerhed
sundhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S