Home » Apps » Pas på falske apps der vil beskytte din mobil
Pas på falske apps der vil beskytte din mobil

Pas på falske apps der vil beskytte din mobil

Share

Falske antivirusprogrammer hærger lige nu på app-butikkerne. Det betyder, at du skal være ekstra vågen, når du vil beskytte dine mobile enheder med en sikkerhedsapp. Kaspersky Lab har netop opdaget to falske apps, der udgav sig for at være Kaspersky-produkter i henholdsvis Windows Phone Store og Google Play

Den første falske app blev opdaget i Windows Phone Store. Det i sig selv var usædvanligt, da svindlerne som regel går efter Android-brugerne via Google Play. Den pågældende app gik under navnet ’Kaspersky Mobile’ – et produktnavn, der ikke findes i Kaspersky Labs produktportefølje. Det kan derfor tyde på, at svindlerne ikke forventede at brugerne ville lægge mærke til uoverensstemmelsen. En anden interessant feature i den falske app var, at brugerne skulle betale penge for at downloade den. På den måde kunne bagmændene tjene penge på appen med det samme uden at skulle hive andre svindelnumre op af lommen.

Se også:  Har Garmin betalt ransomware-hackerne?

Den anden falske app, som Kaspersky har opdaget, var til salg på Google Play og gik under navnet ’Kaspersky Anti-Virus 2014’ – igen et produktnavn, der ikke findes blandt Kaspersky Labs produkter. Appens forsidebillede var et screenshot af Kasperskys officielle Internet Security for Android-side, og i modsætning til den anden falske app, havde bagmændene ikke engang inkluderet en simulering af en antivirusscanner. I stedet havde de blot lagt forskellige statements ovenpå det officielle logo. Dette er en simpel tilgang, men som alligevel kan snyde brugerne.

“Hele historien omkring falske antivirusprogrammer til mobile enheder startede med opdagelsen af ’Virus Shield’ i Google Play store. Nu kan vi se, at svindlerne, der er ude på at tjene hurtige penge på uopmærksomme brugere, er begyndt at kopiere denne fidus. De kopierer designet, men ikke originalens funktionalitet”, siger Roman Unuchek, Senior Malware Analytiker hos Kaspersky Lab. ”Det er meget sandsynligt, at vi vil se flere og flere af de her falske apps fremover, og det vil de officielle App Stores i nogle tilfælde ikke være i stand til at håndtere.”

Se også:  Stor sikkerhedsbrist i populær smart-lås

Læs mere om falske mobile antivirusprogrammer og falske apps på www.securelist.com


TAGS
Google Play
kaspersky
sikkerhed
Windows Store

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S