Home » Sikkerhed » Pas på disse mobil-apps
Pas på disse mobil-apps

Pas på disse mobil-apps

Share

Her er nogle af de apps, som er lavet specifikt til at angribe din mobil. Læs her, hvordan du undgår dem …

Symantec har i januar opdaget tre nye skadelige programmer og apps, der er designet til at angribe lykkeligt uvidende mobilbrugere.

Spilapplikationer til Android er fortsat populære mål

Man har identificeret spil-apps på Android Market, der lokker mobilbrugere til at downloade tilsyneladende populære og kendte spil til deres smartphone, men som i virkeligheden er falske apps. Symantec kalder disse apps for Android.Steek. Læs mere om de farlige spil-apps her.

Ny malware får din smartphone til at sende sms’er til internetkriminelle

I Frankrig har Symantec opdaget en ny type malware rettet mod smartphones, der blandt andet får din mobiltelefon til automatisk at sende sms’er til et nummer, som internetkriminelle derefter bruger til at få adgang til din mobiltelefon. Lignende malware kan nemt fremstilles til det danske marked. Læs mere om malwaren her.

Søgninger resulterer i skadelige mobilsider

Symantec har også opfanget en metode, som internetkriminelle bruger, når du eksempelvis søger efter videomateriale via mobilen. Når du har fundet materialet, tvinger de internetkriminelle dig til at registrere dine oplysninger, før du får adgang til videoen. Metoden, der kaldes ”One-click-fraud”, blev opdaget i 2011, men den lader nu til at have udviklet sig yderligere. Læs mere om denne type af mobiltrusler her.

Norton fra Symantec vil fortsat undersøge de nye mobile trusler, som dukker op. Herunder findes nogle enkle sikkerhedstips til brugere, der ønsker at beskytte deres smartphones:

* Indstil en lås på mobiltelefonen med en firecifret kode, som kun du kender.

* Installer en sikkerhedsløsning, der beskytter din mobiltelefon, såsom Norton Mobile Security.

* Kontroller nøje, hvilke oplysninger de programmer du downloader, beder om – ønsker du for eksempel, at en spil-app får adgang til din e-mail og dit telefonnummer?

* Kontroller også, hvilke rettigheder app’en beder om – anmoder den eksempelvis om at få rettighederne til at bruge dine kontakter eller dine gps-koordinater?

* Gem ikke følsomme oplysninger på din mobiltelefon – såsom login-oplysninger til din netbank, pinkoder til dit kreditkort og så videre.

* Jailbreak ikke din mobiltelefon.

* Opret en sikkerhedskopi af billeder, musik og andre vigtige filer, du har på din mobiltelefon.

* Vær på vagt! Hent ikke programmer, som du ikke føler dig helt sikker på, og som du har fået tilsendt via e-mail eller sms – disse kan være skadelige.

Læs mere om de farlige programmer og apps på bloggen Symantec Security Response, der er skrevet af Symantecs internationale sikkerhedseksperter.


TAGS
mobilsikkerhed
Symantec

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S