Pas på dine højtalere og undgå dyre reparationer

Pas på dine højtalere og undgå dyre reparationer

Share

En nem regel når det kommer til hi-fi er, at det som regel kan høres, når anlægget er på overarbejde. Hvis lyden skratter og ikke længere er ren, er der noget galt. Det kan sammenlignes med at forsøge at køre 130 på motorvejen i andet gear. Det lyder heller ikke godt. Mellem klokken 02 og 04 nytårsnat, hvor der er godt gang i festen, kan det være svært at høre, hvordan lyden er. Daniel Valentin Nielsen giver derfor her tre råd til at undgå de økonomiske tømmermænd på grund af en højtalerreparation i januar.

  1. Tag kontrollen over anlægget: Jeg anbefaler, man sørger for selv at være herre over anlægget ved for eksempel at gemme fjernbetjeningen væk, eller sige at det kun er en selv, der står for musikken. De fleste kender deres eget anlægs begrænsninger.
  2. Sæt begrænser på: Hvis man vil have lidt mere kontrol, er der faktisk også mulighed for at sætte en lille begrænser på selve kablet, som forhindrer, at højtaleren bliver overbelastet. Ellers har mange anlæg en funktion med maksimal volumen, man kan slå til. Det gælder blandt andet anlæg fra Marantz, TIBO, Dennon og Sonos.
  3. Begræns skift af lydkilder: Mange bruger mobil eller computer til at afspille musikken fra med et kabel til anlægget. Hvis man tager kablet ud og sætter det i en anden telefon, mens musikken spiller, giver det en forfærdelig lyd, der belaster højtaleren. Skru derfor ned eller sluk anlægget, når du skifter. Det er også sjovest at montere en ny pære, når der er slukket på kontakten. Men hvis høj musik er et must for at skyde det nye år i gang, vil jeg foreslå at man lejer et anlæg – et såkaldt mobildiskotek, der er lavet til at spille høj musik. 
Se også:  Guide: Den ultimative guide når du skal geninstallere Windows

Del denne