Home » Hi-Fi » Pas på dine højtalere og undgå dyre reparationer
Pas på dine højtalere og undgå dyre reparationer

Pas på dine højtalere og undgå dyre reparationer

Share

Det er højsæson for dyre reparationer på højtalere, hvor henvendelserne stiger med 400 procent i januar. HiFifreaks giver gode råd til, hvordan du undgår at brænde højtalerne af under nytårsfejringen 

I takt med champagnepropperne flyver, og nytårskrudtet fyres af, skrues musikken højere og højere op. Nytårsaften er for de fleste en anledning til at holde stor fest, og dertil hører høj musik. Men HiFifreaks advarer mod at skrue for højt op for anlægget, da det kan blive en dyr affære at få udbedret følgeskaderne.

“I januar i år så vi en 400 procents stigning i antallet af reparationer af højtalere i forhold til de øvrige måneder. De fleste kunder bliver desværre slemt skuffet, når de kontakter os for at få udbedret skaderne, fordi de tror, de er dækket af garantien. Men garantien dækker ikke afbrændte højtalere, og det er meget nemt at se, hvad der er sket, når vi får åbnet kassen”, forklarer hi-fi-ekspert og salgschef hos HiFifreaks, Daniel Valentin Nielsen.

Gå efter den rene lyd

Derfor råder han til at passe godt på sit udstyr, når det nye år skal fejre. Særligt de, der har klassiske hi-fi-anlæg med forstærker og højtalere, skal tænke sig godt om. Indehavere af mindre bluetooth-højtalere eller Sonos-anlæg, hvor det meste er samlet i én enhed, er godt beskyttet. Her er det hele lavet til at passe sammen, og bliver der skruet for højt op, er anlægget designet til at begrænse sig selv.

Se også:  Sonos One [TEST]: Nem at finde plads til – og to assistenter

En nem regel når det kommer til hi-fi er, at det som regel kan høres, når anlægget er på overarbejde. Hvis lyden skratter og ikke længere er ren, er der noget galt. Det kan sammenlignes med at forsøge at køre 130 på motorvejen i andet gear. Det lyder heller ikke godt. Mellem klokken 02 og 04 nytårsnat, hvor der er godt gang i festen, kan det være svært at høre, hvordan lyden er. Daniel Valentin Nielsen giver derfor her tre råd til at undgå de økonomiske tømmermænd på grund af en højtalerreparation i januar.

  1. Tag kontrollen over anlægget: Jeg anbefaler, man sørger for selv at være herre over anlægget ved for eksempel at gemme fjernbetjeningen væk, eller sige at det kun er en selv, der står for musikken. De fleste kender deres eget anlægs begrænsninger.
  2. Sæt begrænser på: Hvis man vil have lidt mere kontrol, er der faktisk også mulighed for at sætte en lille begrænser på selve kablet, som forhindrer, at højtaleren bliver overbelastet. Ellers har mange anlæg en funktion med maksimal volumen, man kan slå til. Det gælder blandt andet anlæg fra Marantz, TIBO, Dennon og Sonos.
  3. Begræns skift af lydkilder: Mange bruger mobil eller computer til at afspille musikken fra med et kabel til anlægget. Hvis man tager kablet ud og sætter det i en anden telefon, mens musikken spiller, giver det en forfærdelig lyd, der belaster højtaleren. Skru derfor ned eller sluk anlægget, når du skifter. Det er også sjovest at montere en ny pære, når der er slukket på kontakten. Men hvis høj musik er et must for at skyde det nye år i gang, vil jeg foreslå at man lejer et anlæg – et såkaldt mobildiskotek, der er lavet til at spille høj musik. 
Se også:  Harman Kardon Citation 500 [TEST]: Højttaleren har stor lyd og stemmestyring


TAGS
Højttaler
reparation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S