Home » Sikkerhed » Pas falske streaming-sider – antallet er steget eksplosivt
Pas falske streaming-sider – antallet er steget eksplosivt

Pas falske streaming-sider – antallet er steget eksplosivt

Share

Danskerne skal passe på, når de opretter en bruger på en streaming-tjeneste. Et stigende antal hjemmesider imiterer kendte tjenester som Netflix og Disney+, advarer sikkerhedsfirma. Målet er dine personlige oplysninger

Danskerne bruger flittigt streaming-tjenester som Netflix og det nye bekendtskab Disney+, når de i disse dage skal holde kedsomheden stangen. Flere tjenester har allerede skruet ned for kvaliteten på film og serier for ikke at overbelaste netværket i takt med det større forbrug.

Det store forbrug har dog en slagside, for cyberkriminelle lukrerer nu på, at danskerne har fået større appetit på streaming-tjenesternes massive udbud. Der bliver således oprettet et voksende antal hjemmesider, som imiterer streaming-tjenester som Netflix og Disney+, advarer sikkerhedsfirmaet Mimecast. Det er i særdeleshed Netflix, der bliver lavet falske sider af. På under en uge har sikkerhedsfirmaet Mimecast opdaget hele 700 mistænksomme domæner, som imiterer Netflix.

Se også:  Kritiske sikkerhedshuller er ofte mange år gamle

“Vi har set en markant stigning i antallet af mistænksomme domæner, der imiterer et bredt udvalg af streaming-giganter med forbryderiske formål. Disse falske hjemmesider forsøger at lokke ofre til med et slagtilbud eller gratis abonnementer, og målet er at stjæle personlige data – det kan være navne, adresser eller andre personlige oplysninger som kreditkortoplysninger,” siger Carl Wearn, der er head of e-crime i Mimecast.

Pas på de ekstraordinære tilbud

Truslen er efterhånden for mange et velkendt fænomen, og de beror på, at brugeren afgiver sine oplysninger enten af frygt eller i begejstring over et fantastisk tilbud. Og mens mange normalt afviser slagtilbud som disse, så har vi større tilbøjelighed til at lade os narre af denne type trusler i øjeblikket, hvor mange kan være påvirket af usikkerheden i samfundet.

Se også:  Berygtet hackergruppe angriber Pfizer for at stjæle vaccine-information

Det er derfor vigtigt, at du i disse dage tager de kritiske briller på, når du opdager fantastiske tilbud fra streaming-tjenester:

“Mit bedste råd er ganske simpelt: Hvis noget virker for godt til at være sandt, så er det sandsynligvis tilfældet. Reelle tilbud fra streaming-tjenester er der ofte masser af reklamer for, så tjek altid validiteten af et tilbud, før du afleverer dine personlige oplysninger,” siger Carl Wearn, head of e-crime i Mimecast.

Generelt bør danskerne være særligt påpasselige, når de sætter sig til rette ved computeren. I lyset af samfundets delvise nedlukning og de mange hjemmearbejdende danskere har der været et bredt spektrum af trusler i den seneste måned. Således registrerede Mimecast i løbet af en uge i marts hele 24 millioner phishing-mails på global plan.


TAGS
filmstreaming
Netflix
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S