Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Kom helt ind i cockpittet på din drone

Med Parrots Cockpitglasses kan du komme helt ind i den nye drone, Bebop 2. Og du får fuld fysisk kontrol med den særlige Skycontroller. Det er genialt legetøj for enhver med en pilot i maven.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Droner er blevet gevaldigt populære. Så populære at regeringen har været nødt til at fastsætte stramme regler for brugen af dem. Og det er vel sådan set rimeligt nok, for med Bebop 2 kan man nemt lade sig rive med, så man helt mister blik for omverdenen.

Kom ind i cockpittet

Bebop 2 giver nemlig mulighed for at leve dig ind i droneflyvningen i en grad udover det sædvanlige. Med de nye Cockpitglasses for øjnene kommer du helt ind i cockpittet af Bebop 2.

Reelt set er der tale om et mobilbaseret VR-headset, som via dronens frontkamera viser dig verden fra dens synsvinkel. Det fungerer ganske godt, dog med de samme problemer der knytter sig til de fleste mobilbaserede VR-briller – det er svært at få brillerne til at sidde, så billedet ikke bliver en smule sløret.

Headsettet sidder dog forholdsvis behageligt og har plads til de fleste smartphones.

Fysisk kontrol

Bebop 2 kan styres med din smartphone, ligesom alle de andre Parrot-droner. Men med Cockpit-brillerne på er det mest hensigtsmæssigt at bruge den medfølgende Skycontroller. Med Skycontrolleren får du fysisk kontrol med dronens bevægelser og funktioner – ligesom med et gammeldags joystick.

Uanset om du vælger at styre med Skycontrolleren eller med mobilen, så har du forholdsvis hurtigt tjek på de to styrepinde, der tilsammen navigerer dronen rundt. Skycontrollerne er forsynet med en stærk Wi-Fi-antenne, der forlænger rækkevidden, så du har kontrol med dronen i op til to kilometers afstand.

Flyver stabilt

Der er tale om en imponerende let, men relativt kraftfuld drone. Når motorerne begynder at tage fat, og den letter, fornemmer man, at der er noget power gemt i det lille fartøj.

Dronen flyver dog med en fin ro og stabilitet, så det er sådan set kun dine egne evner som pilot, du skal bekymre dig om.

Batterilevetid er generelt et problem for dronerne. Trods den lave vægt på et halvt kilo er Bebop 2 dog forsynet med et stort batteri. Det betyder, at den leverer en fin udholdenhed på cirka 25 minutters flyvetid, inden den skal i opladeren. Ladetiden for batteriet er også ganske god, med 55 minutter for en fuld opladning.

Stærkt kamera

En ordentlig drone skal selvfølgelig også kunne filme, og det gør Bebop 2 på ganske overbevisende maner. Det indbyggede fiskeøje-kamera på fronten skyder 14 megapixel billeder, både i jpg, raw og png, og det filmer video i full HD ved 30 fps.

3-akset billedstabilisering sørger for, at optagelserne ikke bliver alt for rystede. Og det gør den ganske effektivt, dog bedst under lysforhold, som ikke er alt for krævende. Med det sagt så leverer dronen farktisk et ret flot billede, selv i en mørk P-kælder. Du må blot leve med lidt slør, når den bevæger sig.

Hvis ikke du har bedt om andet, starter Bebop 2 automatisk med at filme, når den letter fra jorden. Optagelserne gemmes internt i dronen på det 8 MB store lager. Derefter kan de overføres til din smartphone.

Udover det sædvanlige

Bebop 2 er i sig selv en virkelig habil drone. Udover sjov og leg vil den også fint kunne bruges til mere seriøse formål – hvad de så end kan være. Den flyver stabilt og roligt og filmer i glimrende kvalitet, selv når lysforholdene ikke er ideelle.

Det er dog Cockpit-brillerne og Skycontrolleren, der hæver oplevelsen over det sædvanlige. Det er virkelig en vild fornemmelse at se verden fra dronens synsvinkel, og fjernbetjeningen giver væsentligt bedre føling med dronen, end vi er vant til med mobilen.

Når det hele samtidig er så nemt at gå til, udgør sættet et genialt stykke legetøj (eller værktøj), både for dem der i forvejen er vant til at flyve med droner, og dem der først skal til at igang.